Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Párizs egy harapás” Házi majonézes tarjás baguette

Friss baguette, bele a finom tarja és krémes majonéz házilag. Ennyi elég is egy francia hangulatú baguette-hez.

Elő- és elkészítési idő

120 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 460 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,2 kg sertéstarja
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • 5-6 babérlevél
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 4-5 szál friss kakukkfű
  • só, bors
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tk mustár
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet só
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • fél citrom leve
  • 1 dl tejföl
  • csipetnyi lereszelt szerecsendió
  • 2 baguette
  • friss saláta

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  2. Vágjuk 1,5 centi vastag szeletekre a tarját, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Tegyük kevés olajjal kikent tepsibe. Szórjuk mellé a fokhagymagerezdeket egészben, a babérleveleket és a friss kakukkfüvet. Locsoljuk meg a száraz fehérborral, majd alaposan fedjük le fóliával, és tegyük az előmelegített sütőbe 90 percre.
  3. Amíg sül a hús, készítsük el a házi majonézt: Nagy keverőedényben habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a csipet cukorral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajt. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összes olajat, keverjük hozzá a lereszelt szerecsendiót, az citromot és a tejfölt. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Ha letelt a 90 perc, távolítsuk el a tepsiről az alufóliát, és tegyük vissza további 20 percre, ezúttal már 190 fokon, hogy egy kis színt kapjon.
  5. Daraboljuk fel a készre sült, megpirult húst, majd kevés friss salátával és a házi majonézzel állítsuk össze a szendvicset!

Elkészítési tipp

Ha van türelmünk kivárni, hidegen is kiváló a tarja a szendvicsbe.


Tálaljuk friss salátával, például spenóttal vagy más otthoni zöldségekkel.


Ételallergia tipp

Gluténérzékenyeknek készítsük gluténmentes baguette-ből.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Párizs egy harapás” Házi majonézes tarjás baguette

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  2. Vágjuk 1,5 centi vastag szeletekre a tarját, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Tegyük kevés olajjal kikent tepsibe. Szórjuk mellé a fokhagymagerezdeket egészben, a babérleveleket és a friss kakukkfüvet. Locsoljuk meg a száraz fehérborral, majd alaposan fedjük le fóliával, és tegyük az előmelegített sütőbe 90 percre.
  3. Amíg sül a hús, készítsük el a házi majonézt: Nagy keverőedényben habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a csipet cukorral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajt. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összes olajat, keverjük hozzá a lereszelt szerecsendiót, az citromot és a tejfölt. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Ha letelt a 90 perc, távolítsuk el a tepsiről az alufóliát, és tegyük vissza további 20 percre, ezúttal már 190 fokon, hogy egy kis színt kapjon.
  5. Daraboljuk fel a készre sült, megpirult húst, majd kevés friss salátával és a házi majonézzel állítsuk össze a szendvicset!

Elkészítési tipp

Ha van türelmünk kivárni, hidegen is kiváló a tarja a szendvicsbe.


Tálaljuk friss salátával, például spenóttal vagy más otthoni zöldségekkel.


Ételallergia tipp

Gluténérzékenyeknek készítsük gluténmentes baguette-ből.