Sonkás tésztatekercs

A legjobb ételek húsvét után a maradék sonkából készülnek. Most éppen tekercsbe göngyölve, sütőben ropogósra sülve tálaljuk!

Elő- és elkészítési idő

100 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 362 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g liszt
  • 120 g Vénusz Vajízű Sütőmargarin
  • 20 g élesztő
  • 2 dl tej
  • csipet só
  • csipet cukor
  • 30 dkg húsvéti szeletelt sonka
  • 20 dkg szeletelt sajt
  • friss spenót
  • 1 tojás a lekenéshez
  • só, bors

Elkészítés

  1. Két sütőpapír között formázzunk fél centi vastag téglalapot a Vénusz Vajízű Sütőmargarinból, majd tegyük 10 percre a fagyasztóba.
  2. Langyosítsuk fel a tejet  egy csipet cukorral, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni 10 perc alatt.
  3. Nagy keverőedényben vagy egy dagasztógép táljában keverjük össze a lisztet a sóval. Öntsük hozzá az élesztős tejet, majd gyúrjunk egyenletes tésztát belőle. Tegyük hűtőszekrénybe, ha kész!
  4. Ha kihűlt a tészta, belisztezett felületen nyújtsunk belőle téglalapot. Helyezzük a közepére a kidermesztett Vénusz Vajízű Sütőmargarint, hajtsuk rá a tésztalapokat, majd nyújtsuk ki az egészet együtt. Tegyük vissza a hűtőbe fél órára.
  5. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, és a hosszabb oldalát hajtsuk félbe. Nyújtsuk ki újra, majd tegyük megint a hűtőbe fél órára. Ismételjük meg ezt háromszor, úgy, hogy mindig a hosszú oldalt hajtsuk félbe.
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  7. Végül nyújtsuk ki fél centi vastagságúra a tésztát, tegyünk rá kevés frissen mosott spenótot, szeletelt sonkát és sajtot, majd tekerjük fel vékony rúddá. Szeljünk a rúdból egy centis szeleteket, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le a tekercsek tetejét felvert tojással és süssük készre 12-15 perc alatt.
  8. Fogyasszuk melegen!

Elkészítési tipp

Ízlésünknek megfelelően tehetünk a tekercsbe szalámit is!


Megéri a sok macera: a sok nyújtás és pihentetés után lesz szép leveles és roppanós a tésztatekercs.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sonkás tésztatekercs

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két sütőpapír között formázzunk fél centi vastag téglalapot a Vénusz Vajízű Sütőmargarinból, majd tegyük 10 percre a fagyasztóba.
  2. Langyosítsuk fel a tejet  egy csipet cukorral, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni 10 perc alatt.
  3. Nagy keverőedényben vagy egy dagasztógép táljában keverjük össze a lisztet a sóval. Öntsük hozzá az élesztős tejet, majd gyúrjunk egyenletes tésztát belőle. Tegyük hűtőszekrénybe, ha kész!
  4. Ha kihűlt a tészta, belisztezett felületen nyújtsunk belőle téglalapot. Helyezzük a közepére a kidermesztett Vénusz Vajízű Sütőmargarint, hajtsuk rá a tésztalapokat, majd nyújtsuk ki az egészet együtt. Tegyük vissza a hűtőbe fél órára.
  5. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, és a hosszabb oldalát hajtsuk félbe. Nyújtsuk ki újra, majd tegyük megint a hűtőbe fél órára. Ismételjük meg ezt háromszor, úgy, hogy mindig a hosszú oldalt hajtsuk félbe.
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  7. Végül nyújtsuk ki fél centi vastagságúra a tésztát, tegyünk rá kevés frissen mosott spenótot, szeletelt sonkát és sajtot, majd tekerjük fel vékony rúddá. Szeljünk a rúdból egy centis szeleteket, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le a tekercsek tetejét felvert tojással és süssük készre 12-15 perc alatt.
  8. Fogyasszuk melegen!

Elkészítési tipp

Ízlésünknek megfelelően tehetünk a tekercsbe szalámit is!


Megéri a sok macera: a sok nyújtás és pihentetés után lesz szép leveles és roppanós a tésztatekercs.