Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Levesek kedvence” tárkonyos borjúraguleves

Citrusos és tele van friss fűszernövénnyel: ettől olyan üdítő a tárkonyos borjúraguleves.

Elő- és elkészítési idő

80 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 400 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg borjúcomb vagy lapocka
  • 10 dkg liszt
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 közepes sárgarépa
  • 2 közepes petrezselyem gyökér
  • 1 karalábé
  • fél zellergumó
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 l víz
  • 2 dl tejszín
  • maroknyi friss tárkony
  • fél citrom leve
  • só, bors

Elkészítés

  1. Vágjuk apró kockákra a borjúhúst, majd forgassuk be finoman lisztbe, hogy egyenletesen belepje.
  2. Hevítsünk étolajat magas falú fazékban, majd pirítsuk át gyorsan a belisztezett és leütögetett borjúkockákat. Csak annyi liszt kerüljön bele, amennyi a húsra van tapadva! Pirítsuk a borjút addig, amíg éppen egy kis színt kap, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
  3. Amint a hagyma összefonnyadt, keverjük a fazékba az egyenlő méretre darabolt zöldségeket is. Öntsük fel a fehérborral, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a vizet. Tegyük a leveshez a friss tárkony felét, fedjük le, és főzzük közepes lángon egy órán keresztül. Néha kukkantsunk a fazékba, és kanállal merjük le a habot a leves tetejéről.
  4. Ha megpuhult a hús és a zöldségek is, adjuk a leveshez a tejszínt. Forraljuk újra, sózzuk ízlés szerint, majd facsarjuk bele a citrom levét.
  5. Tálaljuk forrón, a maradék friss tárkonnyal!

Elkészítési tipp

Friss tárkony híján használhatunk szárítottat is!

Ha túl sok víz párologna el főzés közben, pótoljuk!

Ételallergia tipp

Gluténérzékeny hozzátartozóinknak elkészíthetjük úgy is a levest, hogy rizslisztbe forgatjuk a borjúhúst az elején.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Levesek kedvence” tárkonyos borjúraguleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk apró kockákra a borjúhúst, majd forgassuk be finoman lisztbe, hogy egyenletesen belepje.
  2. Hevítsünk étolajat magas falú fazékban, majd pirítsuk át gyorsan a belisztezett és leütögetett borjúkockákat. Csak annyi liszt kerüljön bele, amennyi a húsra van tapadva! Pirítsuk a borjút addig, amíg éppen egy kis színt kap, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
  3. Amint a hagyma összefonnyadt, keverjük a fazékba az egyenlő méretre darabolt zöldségeket is. Öntsük fel a fehérborral, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a vizet. Tegyük a leveshez a friss tárkony felét, fedjük le, és főzzük közepes lángon egy órán keresztül. Néha kukkantsunk a fazékba, és kanállal merjük le a habot a leves tetejéről.
  4. Ha megpuhult a hús és a zöldségek is, adjuk a leveshez a tejszínt. Forraljuk újra, sózzuk ízlés szerint, majd facsarjuk bele a citrom levét.
  5. Tálaljuk forrón, a maradék friss tárkonnyal!

Elkészítési tipp

Friss tárkony híján használhatunk szárítottat is!

Ha túl sok víz párologna el főzés közben, pótoljuk!

Ételallergia tipp

Gluténérzékeny hozzátartozóinknak elkészíthetjük úgy is a levest, hogy rizslisztbe forgatjuk a borjúhúst az elején.