Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Talpra magyar, hív a pocak”Gundel palacsinta

Hagyományos kedvencünk a Gundel palacsinta: csupa dió és csoki, és ezen a március 15-én a laktózérzékenyeknek sem kell lemondaniuk róla.

Elő- és elkészítési idő

50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 390 Kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 dl mandulatej
  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 2+2 ek Vénusz Sütőolaj
  • csipet só
  • 1 kk cukor
  • 1 dl szénsavas ásványvíz / szóda
  • 250 g dió
  • 2 dl mandulatej
  • 4 ek porcukor
  • 3 cl rum
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • fél marék mazsola
  • fél narancs leve
  • 25 dkg cukor
  • 60 g kakaópor
  • 2 dl víz
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Kezdjük a diós töltelékkel: daráljuk le a diót, majd forraljuk fel a mandulatejjel, porcukorral, rummal, fél vaníliarúd kikapart magjával és a narancs levével. Gyakran kavarva, alacsony lángon főzzük 10 percig, amíg besűrűsödik kicsit, majd keverjük hozzá a mazsolát is.
  2. Nagy keverőedényben botmixer segítségével készítsünk híg palacsintatésztát a lisztből, tojásokból, mandulatejből és a kevés olajból. Adjuk hozzá a csipet sót és a kanálnyi cukrot, majd a szénsavas vizet, és pihentessük pár percig.
  3. Hevítsünk sütőolajat palacsintasütőben, majd merőkanállal merjünk egy adag híg tésztát a forró serpenyőbe. Terítsük szét kicsit, hogy mindenhova eljusson a tészta, majd süssük 2-3 percig, amíg megpirul az alja. Lapátkanál segítségével forgassuk meg a palacsintát, hogy a másik oldala is átsüljön, majd tegyük tányérra, és ismételjük a műveletet, amíg elfogy a tészta.
  4. Forraljuk fel a vizet a kakaóporral és a cukorral, majd időnként megkavarva sűrítsük be alacsony lángon 8-10 perc alatt, hogy sűrű öntetet kapjunk.
  5. Állítsuk össze a palacsintákat: kenjük be alaposan a diós töltelékkel, hajtsuk az egyik felét a másikra, majd hajtsuk még egyszer félbe, hogy negyed körcikket kapjunk.
  6. Tálaljuk forrón a csokiöntettel, és ízlés szerint porcukorral.


Elkészítési tipp

Ne várjunk a palacsintával, amíg kihűl, forrón az igazi!

Ételallergia tipp

Laktózmentes tésztához használjunk rizs- vagy szójatejet.

Nagyon finom palacsintát süthetünk rizslisztből is, így ha érzékenyek vagyunk a gluténra, ezzel is készíthetjük.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Talpra magyar, hív a pocak”Gundel palacsinta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a diós töltelékkel: daráljuk le a diót, majd forraljuk fel a mandulatejjel, porcukorral, rummal, fél vaníliarúd kikapart magjával és a narancs levével. Gyakran kavarva, alacsony lángon főzzük 10 percig, amíg besűrűsödik kicsit, majd keverjük hozzá a mazsolát is.
  2. Nagy keverőedényben botmixer segítségével készítsünk híg palacsintatésztát a lisztből, tojásokból, mandulatejből és a kevés olajból. Adjuk hozzá a csipet sót és a kanálnyi cukrot, majd a szénsavas vizet, és pihentessük pár percig.
  3. Hevítsünk sütőolajat palacsintasütőben, majd merőkanállal merjünk egy adag híg tésztát a forró serpenyőbe. Terítsük szét kicsit, hogy mindenhova eljusson a tészta, majd süssük 2-3 percig, amíg megpirul az alja. Lapátkanál segítségével forgassuk meg a palacsintát, hogy a másik oldala is átsüljön, majd tegyük tányérra, és ismételjük a műveletet, amíg elfogy a tészta.
  4. Forraljuk fel a vizet a kakaóporral és a cukorral, majd időnként megkavarva sűrítsük be alacsony lángon 8-10 perc alatt, hogy sűrű öntetet kapjunk.
  5. Állítsuk össze a palacsintákat: kenjük be alaposan a diós töltelékkel, hajtsuk az egyik felét a másikra, majd hajtsuk még egyszer félbe, hogy negyed körcikket kapjunk.
  6. Tálaljuk forrón a csokiöntettel, és ízlés szerint porcukorral.



Elkészítési tipp

Ne várjunk a palacsintával, amíg kihűl, forrón az igazi!

Ételallergia tipp

Laktózmentes tésztához használjunk rizs- vagy szójatejet.

Nagyon finom palacsintát süthetünk rizslisztből is, így ha érzékenyek vagyunk a gluténra, ezzel is készíthetjük.