Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Nem ám a boltból” Csokis Chia krém

A chia mag nagyon divatos lett az elmúlt időben. Próbáljuk ki, kifejezetten finom desszerteket tudunk belőle varázsolni.

Elő- és elkészítési idő

20 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~302 Kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 5 dl mandulatej
  • 150 g étcsoki
  • 5 ek méz
  • 7 ek chia mag
  • mandarin vagy kumkvat a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Konyhai aprítógépben törjük apró morzsára a kekszet. Adjuk hozzá a Vénusz Sütőmargarint, majd morzsoljuk sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk kihűlni.
  3. Magas falú fazékban forraljuk fel a mandulatejet, majd keverjük hozzá a feldarabolt étcsokit, hogy felolvadjon. Adjuk hozzá a mézet és a chia magot, majd időnként átkeverve hagyjuk kihűlni. Öntsük poharakba a sűrűsödő krémet. Amikor már teljesen kihűlt, tálaljuk a kekszmorzsával és mandarinnal.


Elkészítési tipp

Tálalhatjuk bármilyen apróra vágott maggal.


Mindenképp hagyjuk állni! A legjobb, ha egy éjszakára a hűtőben marad. 


Ételallergia tipp

Használhatunk más laktózmentes alapot, például rizs- vagy szójatejet is.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Nem ám a boltból” Csokis Chia krém

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Konyhai aprítógépben törjük apró morzsára a kekszet. Adjuk hozzá a Vénusz Sütőmargarint, majd morzsoljuk sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk kihűlni.
  3. Magas falú fazékban forraljuk fel a mandulatejet, majd keverjük hozzá a feldarabolt étcsokit, hogy felolvadjon. Adjuk hozzá a mézet és a chia magot, majd időnként átkeverve hagyjuk kihűlni. Öntsük poharakba a sűrűsödő krémet. Amikor már teljesen kihűlt, tálaljuk a kekszmorzsával és mandarinnal.



Elkészítési tipp

Tálalhatjuk bármilyen apróra vágott maggal.


Mindenképp hagyjuk állni! A legjobb, ha egy éjszakára a hűtőben marad. 


Ételallergia tipp

Használhatunk más laktózmentes alapot, például rizs- vagy szójatejet is.