Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Selymes beszélgetésekhez” csicsóka krémleves pirított sonkával

Az ebéd vagy vacsoravendégség jól indul, ha gőzölgő, krémes levessel várjuk a barátokat. A csicsóka jellegzetes íze édeskés, amit jól ellensúlyoz a sonka sós ízvilága.

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 296 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg csicsóka
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • negyed zellergumó
  • 1 l víz
  • 2 dl tejszín
  • fél kk szerecsendió
  • fél kk őrölt kömény
  • só, bors
  • 30 dkg sonka

Elkészítés

  1. Hámozzuk és mossuk meg alaposan a csicsókát, majd daraboljuk 1-2 centis szeletekre.
  2. Magas falú edényben hevítsünk Vénusz étolajat, majd pirítsuk meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát. Amint színt kap, adjuk hozzá a feldarabolt csicsókát, zellert, majd öntsük fel körülbelül 1 liternyi vízzel. Sózzuk, majd fedjük le és főzzük puhára a zöldségeket.
  3. Ha megpuhult, vegyük le a tűzről, és botmixerrel turmixoljuk teljesen selymesre. Adjuk hozzá a tejszínt és a fél kávéskanálnyi szerecsendiót, őrölt köményt, majd forraljuk újra.
  4. Tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal és pár perc alatt megpirított, hajszálvékonyra szelt sonkával!


Elkészítési tipp

Használhatunk tepsiben átsütött bacont is levesbetétnek!

Díszítsük apróra vágott snidlinggel.

Ételallergia tipp

Laktózmentes tejszínt használva laktózérzékenyek is ehetnek belőle.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Selymes beszélgetésekhez” csicsóka krémleves pirított sonkával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk és mossuk meg alaposan a csicsókát, majd daraboljuk 1-2 centis szeletekre.
  2. Magas falú edényben hevítsünk Vénusz étolajat, majd pirítsuk meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát. Amint színt kap, adjuk hozzá a feldarabolt csicsókát, zellert, majd öntsük fel körülbelül 1 liternyi vízzel. Sózzuk, majd fedjük le és főzzük puhára a zöldségeket.
  3. Ha megpuhult, vegyük le a tűzről, és botmixerrel turmixoljuk teljesen selymesre. Adjuk hozzá a tejszínt és a fél kávéskanálnyi szerecsendiót, őrölt köményt, majd forraljuk újra.
  4. Tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal és pár perc alatt megpirított, hajszálvékonyra szelt sonkával!



Elkészítési tipp

Használhatunk tepsiben átsütött bacont is levesbetétnek!

Díszítsük apróra vágott snidlinggel.

Ételallergia tipp

Laktózmentes tejszínt használva laktózérzékenyek is ehetnek belőle.