Éhségűző spanyol omlett

Itthon nem annyira bevett, de a spanyol nyelvterületeken óriási hagyománya van a krumplival készülő omlettnek. Ha ezt elkészítjük reggelire, nem biztos, hogy pontban délben éhesek leszünk újra. 

Elő- és elkészítési idő

15 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~323 kCal / adag

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 db nagyobb krumpli
  • 1 db nagyobb hagyma
  • 1 kápia paprika
  • 6 tojás
  • 2 dl Vénusz Sütőolaj
  • bors

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk fel körülbelül egy centis kockákra. A hagymát aprítsuk egészen apróra. A kápia paprikát hosszában vágjuk ketté, csumázzuk ki, távolítsuk el a magokat, majd vágjuk ezt is egészen apró kockákra.
  2. Hevítsük fel teflonserpenyőben az olaj nagy részét, szórjuk bele a krumplit és a hagymát, majd néha átkavarva süssük közepes lángon 10 percig. Amikor a krumpli már puhul, emelhetünk egy kicsit az olaj hőmérsékletén, amíg a krumpli barnulni nem kezd. Ha kész a krumpli, a hagymával együtt lapátkanállal szedjük ki az olajból, majd papírtörlőn szárítsuk le.
  3. A serpenyőből öntsük ki az olajat, (félrerakhatjuk a következő adaghoz) és tegyük vissza a tűzhelyre.
  4. Verjük fel a tojásokat, keverjük össze a forró hagymás krumplival és az aprított kápiával, sózzuk, majd öntsük bele a felforrósított serpenyőbe. Közepes lángon süssük 5-6 percig, amíg megszilárdul az alja.
  5. Borítsunk széles lapostányért fejjel lefelé az omlett tetejére, majd gyors mozdulattal fordítsuk meg az egészet, hogy a sült fele legyen felül.
  6. Hevítsünk újra olajat a serpenyőben, aztán óvatosan csúsztassuk bele a tányérból az omlettet. Süssük további 5 percig, akkor jó, ha a közepe még nem szilárdult meg teljesen.
  7. Hagyjuk hűlni pár percet, aztán tálaljuk frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Ne ijedjünk meg az olaj mennyiségétől, azért kell ennyi, mert fontos, hogy rendesen átsüljön.

Ha még extrább reggelire vágyunk, reszeljünk sajtot a tetejére.

Mivel ez az omlett lepényszerű, bátran csomagolhatjuk: ideális tízóraira és uzsonnára is.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Éhségűző spanyol omlett

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk fel körülbelül egy centis kockákra. A hagymát aprítsuk egészen apróra. A kápia paprikát hosszában vágjuk ketté, csumázzuk ki, távolítsuk el a magokat, majd vágjuk ezt is egészen apró kockákra.
  2. Hevítsük fel teflonserpenyőben az olaj nagy részét, szórjuk bele a krumplit és a hagymát, majd néha átkavarva süssük közepes lángon 10 percig. Amikor a krumpli már puhul, emelhetünk egy kicsit az olaj hőmérsékletén, amíg a krumpli barnulni nem kezd. Ha kész a krumpli, a hagymával együtt lapátkanállal szedjük ki az olajból, majd papírtörlőn szárítsuk le.
  3. A serpenyőből öntsük ki az olajat, (félrerakhatjuk a következő adaghoz) és tegyük vissza a tűzhelyre.
  4. Verjük fel a tojásokat, keverjük össze a forró hagymás krumplival és az aprított kápiával, sózzuk, majd öntsük bele a felforrósított serpenyőbe. Közepes lángon süssük 5-6 percig, amíg megszilárdul az alja.
  5. Borítsunk széles lapostányért fejjel lefelé az omlett tetejére, majd gyors mozdulattal fordítsuk meg az egészet, hogy a sült fele legyen felül.
  6. Hevítsünk újra olajat a serpenyőben, aztán óvatosan csúsztassuk bele a tányérból az omlettet. Süssük további 5 percig, akkor jó, ha a közepe még nem szilárdult meg teljesen.
  7. Hagyjuk hűlni pár percet, aztán tálaljuk frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Ne ijedjünk meg az olaj mennyiségétől, azért kell ennyi, mert fontos, hogy rendesen átsüljön.

Ha még extrább reggelire vágyunk, reszeljünk sajtot a tetejére.

Mivel ez az omlett lepényszerű, bátran csomagolhatjuk: ideális tízóraira és uzsonnára is.

Vénusz tipp

A krumpli sütéséhez használjunk Vénusz Sütőolajat, melyben antioxidáns tartalmának köszönhetően akár 10x is süthetünk.