“Nem elég a kostoló” Korianderes édeskrumpli saláta

Egy kis roppanós édeskrumpli és koriander elég egy kiadós téli salátához. Köretként is készíthetjük, de önmagában is remek választás.

Elő- és elkészítési idő

10 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 505 Kcal

Allergének

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3-4 db édeskrumpli
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kk mustár
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 1,5 dl Vénusz étolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 ek almaecet
  • 2 dl tejföl
  • 80 g friss koriander
  • bors

Elkészítés

  1. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet.
  2. Vágjuk 1-2 centis kockákra a megpucolt és megmosott édeskrumplikat. Szórjuk a forrásban lévő sózott vízbe, majd 3 perc elteltével szűrjük le, és tegyük hideg vízbe.
  3. Készítsük el a házi majonézt: Nagy keverőedényben 1 tojás sárgáját keverjük ki a mustárral és a cukorral. Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá az étolajat. Először csak cseppenként, aztán már lehet vékony sugárban is önteni a Vénusz étolajat. Facsarjuk bele a citrom levét, majd keverjük krémesre az almaecettel és a tejföllel, hogy salátaöntetet kapjunk. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Nagy keverőedényben forgassuk össze az öntettel a feldarabolt, roppanósra puhult édeskrumplit és az apróra vágott koriandert.
  5. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és tálaljuk!




Elkészítési tipp

Friss koriander helyett elkészíthetjük petrezselyemmel is.

Ne főzzük túl az édeskrumplit, mert nagyon könnyen túlpuhul. Forrástól számított 3 perc alatt megfő, de még éppen roppanós marad majd.

Használhatunk több citromot is az ételhez, menni fog az édeskrumpli édes ízéhez.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Nem elég a kostoló” Korianderes édeskrumpli saláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet.
  2. Vágjuk 1-2 centis kockákra a megpucolt és megmosott édeskrumplikat. Szórjuk a forrásban lévő sózott vízbe, majd 3 perc elteltével szűrjük le, és tegyük hideg vízbe.
  3. Készítsük el a házi majonézt: Nagy keverőedényben 1 tojás sárgáját keverjük ki a mustárral és a cukorral. Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá az étolajat. Először csak cseppenként, aztán már lehet vékony sugárban is önteni a Vénusz étolajat. Facsarjuk bele a citrom levét, majd keverjük krémesre az almaecettel és a tejföllel, hogy salátaöntetet kapjunk. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Nagy keverőedényben forgassuk össze az öntettel a feldarabolt, roppanósra puhult édeskrumplit és az apróra vágott koriandert.
  5. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és tálaljuk!





Elkészítési tipp

Friss koriander helyett elkészíthetjük petrezselyemmel is.

Ne főzzük túl az édeskrumplit, mert nagyon könnyen túlpuhul. Forrástól számított 3 perc alatt megfő, de még éppen roppanós marad majd.

Használhatunk több citromot is az ételhez, menni fog az édeskrumpli édes ízéhez.