Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

"Hamm a neved" Tortilla katonák

A legjobb uzsonna gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt a tortilla katona, de különleges napokon party falatkaként is bevethetjük.

Elő- és elkészítési idő

15 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 203 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sózott vízben, forrástól számított 10 perc alatt főzzünk keménytojást. Még forrón pucoljuk meg, tegyük aprítógépbe a Vénusz Sós Kenőmargarinnal és a mustárral, majd turmixoljuk le, hogy tojáskrémet kapjunk. Sózzuk ízlés szerint!
  2. Nagy vágódeszkára helyezzünk enyhén benedvesített tortillakorongokat. Kenjük meg a tojáskrémmel, halmozzunk rá megmosott és leszárított bébispenótot és apróra vágott sonkát, csemegeuborkát.
  3. Tekerjük fel a tortillalapokat, majd csavarjuk be jó szorosan folpackkal, hogy tömött hengereket kapjunk. Csavarással zárjuk le mindkét végét, és fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.
  4. Hűtőből kivéve karikázzuk fel, és tűzzük a tortilla katonákat pálcikákra.


          Elkészítési tipp

          Tehetünk bele apróra vágott sajtot is!

          Jó előre elkészíthetjük a tekercseket, akár 1-2 napig is eláll befóliázva a hűtőszekrényben.

          Minél apróbbra vágjuk a tölteléket, annál könnyebben fel tudjuk majd tekerni!

          Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

          TOVÁBBI RECEPTEK

          897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

          Betöltést jelző forgó ikon

          További receptek betöltése

          "Hamm a neved" Tortilla katonák

          Hozzávalók

          Elkészítés

          1. Sózott vízben, forrástól számított 10 perc alatt főzzünk keménytojást. Még forrón pucoljuk meg, tegyük aprítógépbe a Vénusz Sós Kenőmargarinnal és a mustárral, majd turmixoljuk le, hogy tojáskrémet kapjunk. Sózzuk ízlés szerint!
          2. Nagy vágódeszkára helyezzünk enyhén benedvesített tortillakorongokat. Kenjük meg a tojáskrémmel, halmozzunk rá megmosott és leszárított bébispenótot és apróra vágott sonkát, csemegeuborkát.
          3. Tekerjük fel a tortillalapokat, majd csavarjuk be jó szorosan folpackkal, hogy tömött hengereket kapjunk. Csavarással zárjuk le mindkét végét, és fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.
          4. Hűtőből kivéve karikázzuk fel, és tűzzük a tortilla katonákat pálcikákra.



                  Elkészítési tipp

                  Tehetünk bele apróra vágott sajtot is!

                  Jó előre elkészíthetjük a tekercseket, akár 1-2 napig is eláll befóliázva a hűtőszekrényben.

                  Minél apróbbra vágjuk a tölteléket, annál könnyebben fel tudjuk majd tekerni!