Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Csörög-e “ A fánk

Ropogósan csavarodik, mi az? A csörögefánk! Ha már unjuk a klasszikust, próbáljuk ki ezt is, házi lekvárral mennyei.

Elő- és elkészítési idő

25 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 413 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 300 g liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 60 g Vénusz Sütőmargarin
  • 150 g tejföl
  • 1 ek porcukor
  • csipet só
  • 3-4 dl Vénusz Sütőolaj
  • baracklekvár
  • porcukor a díszítéshez

Elkészítés

  1. Szitáljuk nagy keverőedénybe a lisztet és a porcukrot. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, a Vénusz Sütőmargarint és a tejfölt, majd csipetnyi só hozzáadásával gyúrjunk könnyen formázható tésztát belőle. Ha egyenletesre gyúrtuk, fóliázzuk be, és tegyük a hűtőszekrénybe fél órára pihenni.
  2. Belisztezett felületen sodrófa segítségével nyújtsuk ki a tésztát 4-5 mm vékonyra. Derelyevágóval vágjuk a tésztát 8-10 centi hosszú rombuszokra, majd mindegyik rombusz közepét metsszük be úgy, hogy a sarkokat ne vágjuk át. Húzzuk át a bemetszésen a tésztadarab sarkát, hogy forgács formát kapjunk.
  3. Magas falú edényben hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat. Ha elég forró, óvatosan helyezzük a forró olajba a lágy tésztaforgácsokat. Magas hőmérsékleten, egyszer átforgatva süssük mindkét oldalát 1-1 percig, amíg aranybarna lesz. Ha megsültek a forgácsok, tegyük őket papír törlőkendőre, hogy kicsit szikkadjanak.
  4. Szitáljunk rá porcukrot, majd tálaljuk a fánkokat forrón, baracklekvárral.


Elkészítési tipp

Egyszerre csak annyi fánkot süssünk, amennyi kényelmesen elfér a forró olajban, ne halmozzuk őket egymásra.

Ha magas hőfokon sütjük ki a fánkokat, finom ropogós lesz a kérge, belül pedig puha marad!

Kedvünk szerint használhatunk barack helyett akár málnalekvárt is.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Csörög-e “ A fánk

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szitáljuk nagy keverőedénybe a lisztet és a porcukrot. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, a Vénusz Sütőmargarint és a tejfölt, majd csipetnyi só hozzáadásával gyúrjunk könnyen formázható tésztát belőle. Ha egyenletesre gyúrtuk, fóliázzuk be, és tegyük a hűtőszekrénybe fél órára pihenni.
  2. Belisztezett felületen sodrófa segítségével nyújtsuk ki a tésztát 4-5 mm vékonyra. Derelyevágóval vágjuk a tésztát 8-10 centi hosszú rombuszokra, majd mindegyik rombusz közepét metsszük be úgy, hogy a sarkokat ne vágjuk át. Húzzuk át a bemetszésen a tésztadarab sarkát, hogy forgács formát kapjunk.
  3. Magas falú edényben hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat. Ha elég forró, óvatosan helyezzük a forró olajba a lágy tésztaforgácsokat. Magas hőmérsékleten, egyszer átforgatva süssük mindkét oldalát 1-1 percig, amíg aranybarna lesz. Ha megsültek a forgácsok, tegyük őket papír törlőkendőre, hogy kicsit szikkadjanak.
  4. Szitáljunk rá porcukrot, majd tálaljuk a fánkokat forrón, baracklekvárral.



Elkészítési tipp

Egyszerre csak annyi fánkot süssünk, amennyi kényelmesen elfér a forró olajban, ne halmozzuk őket egymásra.

Ha magas hőfokon sütjük ki a fánkokat, finom ropogós lesz a kérge, belül pedig puha marad!

Kedvünk szerint használhatunk barack helyett akár málnalekvárt is.