"Óra indul!" A tökéletes 6 perces lágytojás

Van néhány egyszerű étel, aminél tényleg csak az idő számít. Ilyen a lágytojás. Órákat bekapcsolni, nem egészen 10 percen belül már pirítósra kenve élvezhetjük a lágy sárgája és a tökéletes fehérje kombinációját.

Elő- és elkészítési idő

5 + 6 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~74 kCal / adag

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 tojás

Elkészítés

  1. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet.
  2. Ahogy felforrt a víz, helyezzük bele a tojásokat, majd főzzük az újraforrástól számítva pontosan 6 percig.
  3. Az idő leteltével vegyük ki a tojásokat, majd helyezzük őket fél percre jéghideg vízbe, pucoljuk le a héját, és már fogyaszthatjuk is. 
  4. Frissen őrölt borssal és sóval tálaljuk.


Elkészítési tipp

Nem reped meg a tojás a forró vízbe helyezéskor, ha előtte meleg víz alá tartjuk pár másodpercig.

Hűtsük le és folyóvíz alatt pucoljuk, úgy könnyebben lejön a héja.

Pirítósra kenve, kis sóval finom reggeli.

Spenót vagy borsófőzelékhez ideális feltét.

Műanyag dobozban jól tárolható 1-2 napig.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Óra indul!" A tökéletes 6 perces lágytojás

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet.
  2. Ahogy felforrt a víz, helyezzük bele a tojásokat, majd főzzük az újraforrástól számítva pontosan 6 percig.
  3. Az idő leteltével vegyük ki a tojásokat, majd helyezzük őket fél percre jéghideg vízbe, pucoljuk le a héját, és már fogyaszthatjuk is. 
  4. Frissen őrölt borssal és sóval tálaljuk.



Elkészítési tipp

Nem reped meg a tojás a forró vízbe helyezéskor, ha előtte meleg víz alá tartjuk pár másodpercig.

Hűtsük le és folyóvíz alatt pucoljuk, úgy könnyebben lejön a héja.

Pirítósra kenve, kis sóval finom reggeli.

Spenót vagy borsófőzelékhez ideális feltét.

Műanyag dobozban jól tárolható 1-2 napig.