Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Egy szelettől kisimulsz ”Habos fahéjas almás pite

A tetején lévő mennyei hab még egy klasszikus almás pitét is az égbe emel.

Elő- és elkészítési idő

80 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 szelet

Kalória

~ 431 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg golden alma
  • 3 tk fahéj
  • 100 g kristálycukor
  • 1 tojás fehérje a lekenéshez
  • 2-3 ek kristálycukor
  • 5 tojás fehérje
  • 100 g kristálycukor
  • csipet só

Elkészítés

  1. Gyúrjunk pitetésztát a lisztből, cukorból, csipetnyi sóból, a Vénusz margarinból és a vízből. Ha összeállt, fóliázzuk le, majd tegyük hűtőszekrénybe pihenni fél órára.
  2. Hámozzuk meg az almákat, magozzuk ki, és vágjuk nagy darabokra. Nagy keverőedényben keverjük össze a fahéjjal és a cukorral.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  4. Vágjuk ketté a hűtőből kivett tésztát, majd belisztezett felületen nyújtsuk ki mindkettőt fél centi vastagságúra. Az egyikkel béleljünk ki egy Vénusszal enyhén kikent piteformát úgy, hogy maradjon a szélén lelógva is tészta.
  5. Öntsük le a levet a befűszerezett almáról, majd halmozzuk a tésztára. Terítsük el egyenletesen és helyezzük rá a pitetészta másik felét is. Hajtsuk vissza lelógó tésztát, majd az ujjaink segítségével csippentsük körbe, hogy jól lezárjuk. Villával finoman szurkáljuk be és kenjük le alaposan egy pár cseppnyi vízzel kikevert tojás fehérjével. Hintsük be kristálycukorral, majd tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre.
  6. 10 perc elteltével vegyük vissza a hőfokot 170 fokra, és süssük további 30 percig a tortát, amíg szép aranybarna lesz.
  7. Miközben sül a torta, készítsük el a krémet: 5 tojás fehérjét habüstben vízgőz felett keverjünk ki a cukorral és a csipetnyi sóval addig, amíg a cukor teljesen elolvad és a tojások kezdenek kifehéredni. Nagyjából 75-80 fokig melegítsük és keverjük folyamatosan!
  8. Vegyük le a gőzről a habüstöt, majd habverővel, vagy robotgéppel 10-14 perc alatt verjünk kemény habot belőle.
  9. Hagyjuk hűlni a sütőből kivett tortát fél óráig, majd lapátkanállal halmozzuk rá a habot!


Elkészítési tipp

Ha teszünk késhegynyi borkősavat a tojás fehérjéhez sokkal tartósabb habot kapunk!

Megvárhatjuk, hogy teljesen kihűljön a torta, de a tojáshabot mindenképpen tároljuk hűtőszekrényben, és gyorsan fogyasszuk el.

Tehetünk az alma mellé őrölt szegfűszeget is.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Egy szelettől kisimulsz ”Habos fahéjas almás pite

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyúrjunk pitetésztát a lisztből, cukorból, csipetnyi sóból, a Vénusz margarinból és a vízből. Ha összeállt, fóliázzuk le, majd tegyük hűtőszekrénybe pihenni fél órára.
  2. Hámozzuk meg az almákat, magozzuk ki, és vágjuk nagy darabokra. Nagy keverőedényben keverjük össze a fahéjjal és a cukorral.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  4. Vágjuk ketté a hűtőből kivett tésztát, majd belisztezett felületen nyújtsuk ki mindkettőt fél centi vastagságúra. Az egyikkel béleljünk ki egy Vénusszal enyhén kikent piteformát úgy, hogy maradjon a szélén lelógva is tészta.
  5. Öntsük le a levet a befűszerezett almáról, majd halmozzuk a tésztára. Terítsük el egyenletesen és helyezzük rá a pitetészta másik felét is. Hajtsuk vissza lelógó tésztát, majd az ujjaink segítségével csippentsük körbe, hogy jól lezárjuk. Villával finoman szurkáljuk be és kenjük le alaposan egy pár cseppnyi vízzel kikevert tojás fehérjével. Hintsük be kristálycukorral, majd tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre.
  6. 10 perc elteltével vegyük vissza a hőfokot 170 fokra, és süssük további 30 percig a tortát, amíg szép aranybarna lesz.
  7. Miközben sül a torta, készítsük el a krémet: 5 tojás fehérjét habüstben vízgőz felett keverjünk ki a cukorral és a csipetnyi sóval addig, amíg a cukor teljesen elolvad és a tojások kezdenek kifehéredni. Nagyjából 75-80 fokig melegítsük és keverjük folyamatosan!
  8. Vegyük le a gőzről a habüstöt, majd habverővel, vagy robotgéppel 10-14 perc alatt verjünk kemény habot belőle.
  9. Hagyjuk hűlni a sütőből kivett tortát fél óráig, majd lapátkanállal halmozzuk rá a habot!



Elkészítési tipp

Ha teszünk késhegynyi borkősavat a tojás fehérjéhez sokkal tartósabb habot kapunk!

Megvárhatjuk, hogy teljesen kihűljön a torta, de a tojáshabot mindenképpen tároljuk hűtőszekrényben, és gyorsan fogyasszuk el.

Tehetünk az alma mellé őrölt szegfűszeget is.