Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Kényeztet a krém” mandarinos rizspuding

Krémes, egyszerű, habos. Mennyei rizspuding a januári estékre, akár vacsi gyanánt is tökéletes.

Elő- és elkészítési idő

40 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 314 Kcal

Hozzávalók

  • 200 g kerek szemű rizs
  • 5 dl víz
  • 5 dl kókusztej
  • 1 ek Vénusz Sütőmargarin
  • 4 mandarin leve
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 100 g cukor
  • 1 tk só
  • 2 dl laktózmentes tejszín
  • 40 g porcukor
  • házi lekvár, mandarin a díszítéshez

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban kevés Vénuszon futtassuk meg az átöblített rizst. 
  2. Öntsük fel a vízzel és a kókusztejjel, majd facsarjuk bele a mandarinok levét is. Keverjük hozzá a cukrot, sót és a vaníliát, majd fedjük le, és alacsony hőmérsékleten, néha átkavarva főzzük teljesen puhára a rizst.
  3. Ha megpuhult, távolítsuk el a fedőt, majd a legalacsonyabb lángon főzzük további 10 percig, hogy sűrű masszát kapjunk. Hagyjuk kihűlni.
  4. Konyhai robotgéppel verjünk habot laktózmentes tejszínból. Ha már kezd összeállni, adjuk hozzá a porcukrot is, és folytassuk, amíg kemény habot kapunk.
  5. Forgassuk össze a tejszínhabot a rizspudinggal, töltsük habzsákba, majd rétegezzük desszertes pohárkákba kedvünk szerinti lekvárral és mandaringerezdekkel. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!


Elkészítési tipp

Mandarin helyett narancs levét és gerezdjeit is használhatjuk!


Keverjük át néha majd, miközben hűl a rizspuding, hogy ne legyen darabos.

Ételallergia tipp

Laktózmentes tejszín helyett készíthetjük tojásfehérjéből és cukorból készített meringgel is!


Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Kényeztet a krém” mandarinos rizspuding

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban kevés Vénuszon futtassuk meg az átöblített rizst. 
  2. Öntsük fel a vízzel és a kókusztejjel, majd facsarjuk bele a mandarinok levét is. Keverjük hozzá a cukrot, sót és a vaníliát, majd fedjük le, és alacsony hőmérsékleten, néha átkavarva főzzük teljesen puhára a rizst.
  3. Ha megpuhult, távolítsuk el a fedőt, majd a legalacsonyabb lángon főzzük további 10 percig, hogy sűrű masszát kapjunk. Hagyjuk kihűlni.
  4. Konyhai robotgéppel verjünk habot laktózmentes tejszínból. Ha már kezd összeállni, adjuk hozzá a porcukrot is, és folytassuk, amíg kemény habot kapunk.
  5. Forgassuk össze a tejszínhabot a rizspudinggal, töltsük habzsákba, majd rétegezzük desszertes pohárkákba kedvünk szerinti lekvárral és mandaringerezdekkel. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!



Elkészítési tipp

Mandarin helyett narancs levét és gerezdjeit is használhatjuk!


Keverjük át néha majd, miközben hűl a rizspuding, hogy ne legyen darabos.

Ételallergia tipp

Laktózmentes tejszín helyett készíthetjük tojásfehérjéből és cukorból készített meringgel is!