Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Átverjük a telet” Kolbászos sült krumpli krémleves

Sült krumpliból levest? Dupla melegség és finom illatok a konyhában. Ezért biztosan odalesz a család egy nagy téli séta után.

Elő- és elkészítési idő

40 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 630 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg krumpli
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 25 dkg szárazkolbász
  • 1 közepes fej hagyma
  • 5 babérlevél
  • 2 dl tejszín
  • 7-8 dl víz
  • petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Pucoljuk meg a krumplit, mossuk át alaposan, majd vágjuk fel 2 centis szeletekre. Rakjuk a szeleteket enyhén beolajozott tepsibe és rejtsük el a krumpli közé a fokhagyma gerezdeket egészben. Sózzuk, majd tegyük az előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt süssük készre. Akkor lesz jó, ha aranybarna a teteje.
  3. Tegyük a kolbászt egészben egy hőálló tálba, és tegyük ezt is a sütőbe, a krumpli mellé. Ha megsült, hagyjuk hűlni kicsit, majd szeleteljük fel.
  4. Magas falú edényben kevés étolajon pirítsuk le az apróra vágott hagymát. Amint színt kap, tegyük hozzá a sült krumplit, a fokhagymát és a babérleveleket, majd öntsük fel vízzel és főzzük 20 percig.  Öntsük a leveshez a tejszínt is, és főzzük további 10 percig.
  5. Halásszuk ki a babérleveleket, és botmixer segítségével turmixoljuk a levest, amíg egészen krémes és sima lesz. Sózzuk ízlés szerint. Ha szükséges, hígítsuk a kívánt állagúra vízzel és forraljuk újra!
  6. Tálaljuk forrón a felkarikázott sült kolbásszal, frissen őrölt borssal, és kevés petrezselyemmel.




Elkészítési tipp

Kolbász helyett elkészíthetjük pirított mandulával is a levest!


Pár kanálnyi krémesre kevert tejföllel is tálalhatjuk!


Még finomabb lesz a leves, ha turmixolás közben hozzáadunk egy keveset a kolbász zsírjából.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Átverjük a telet” Kolbászos sült krumpli krémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Pucoljuk meg a krumplit, mossuk át alaposan, majd vágjuk fel 2 centis szeletekre. Rakjuk a szeleteket enyhén beolajozott tepsibe és rejtsük el a krumpli közé a fokhagyma gerezdeket egészben. Sózzuk, majd tegyük az előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt süssük készre. Akkor lesz jó, ha aranybarna a teteje.
  3. Tegyük a kolbászt egészben egy hőálló tálba, és tegyük ezt is a sütőbe, a krumpli mellé. Ha megsült, hagyjuk hűlni kicsit, majd szeleteljük fel.
  4. Magas falú edényben kevés étolajon pirítsuk le az apróra vágott hagymát. Amint színt kap, tegyük hozzá a sült krumplit, a fokhagymát és a babérleveleket, majd öntsük fel vízzel és főzzük 20 percig.  Öntsük a leveshez a tejszínt is, és főzzük további 10 percig.
  5. Halásszuk ki a babérleveleket, és botmixer segítségével turmixoljuk a levest, amíg egészen krémes és sima lesz. Sózzuk ízlés szerint. Ha szükséges, hígítsuk a kívánt állagúra vízzel és forraljuk újra!
  6. Tálaljuk forrón a felkarikázott sült kolbásszal, frissen őrölt borssal, és kevés petrezselyemmel.





Elkészítési tipp

Kolbász helyett elkészíthetjük pirított mandulával is a levest!


Pár kanálnyi krémesre kevert tejföllel is tálalhatjuk!


Még finomabb lesz a leves, ha turmixolás közben hozzáadunk egy keveset a kolbász zsírjából.