Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Idén majd máshogy lesz” Mandarinos céklasaláta dióval

Az ünnepek utáni odafigyelést, kezdhetjük ezzel a csupaíz salátával. Sült cékla, répa, és dió, - mást nem is kívánhatunk.

Elő- és elkészítési idő

40 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 125 Kcal

Allergének

Diófélék

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a céklát, majd héjastól, sózott vízben 35-40 perc alatt főzzük puhára. Ha megpuhult, folyó víz alatt hámozzuk meg, majd szeljük fél centis szeletekre.
  2. Mossuk meg és csepegtessük le a bébispenótot. Nagy salátástálban forgassuk össze a meghámozott és gerezdekre szedett mandarinnal, a felszeletelt céklával, a dióval.
  3. Facsarjuk rá a fél citrom levét és locsoljuk meg kevés olajjal.
  4. Sózzuk ízlés szerint és tálaljuk frissen őrölt borssal!


Elkészítési tipp

Még finomabb lesz a sali, ha a diót pár perc alatt átpirítjuk egy teflonserpenyőben.

Bébispenót helyett használhatunk más salátát is, amihez épp kedvünk van.

Ha találunk a piacon, kísérletezzünk színes céklákkal, például sárgával, ami szintén isteni finom és gyönyörű a színe is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Idén majd máshogy lesz” Mandarinos céklasaláta dióval

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a céklát, majd héjastól, sózott vízben 35-40 perc alatt főzzük puhára. Ha megpuhult, folyó víz alatt hámozzuk meg, majd szeljük fél centis szeletekre.
  2. Mossuk meg és csepegtessük le a bébispenótot. Nagy salátástálban forgassuk össze a meghámozott és gerezdekre szedett mandarinnal, a felszeletelt céklával, a dióval.
  3. Facsarjuk rá a fél citrom levét és locsoljuk meg kevés olajjal.
  4. Sózzuk ízlés szerint és tálaljuk frissen őrölt borssal!



Elkészítési tipp

Még finomabb lesz a sali, ha a diót pár perc alatt átpirítjuk egy teflonserpenyőben.

Bébispenót helyett használhatunk más salátát is, amihez épp kedvünk van.

Ha találunk a piacon, kísérletezzünk színes céklákkal, például sárgával, ami szintén isteni finom és gyönyörű a színe is.