Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Szorgos kis csemege” diós csiga

Ha jól sikerült a bizonyítvány, mindenki megérdemel egy kis finomságot. Ez a diós csiga csupa dió.

Elő- és elkészítési idő

120 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

12 csiga

Kalória

~ 384 Kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 150 g dió
  • 150 g kristálycukor

Elkészítés

  1. Két sütőpapír között formázzunk fél centi vastag téglalapot a margarinból, majd tegyük 10 percre a fagyasztóba.
  2. Langyosítsuk fel a tejet a cukor felével, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni 10 perc alatt.
  3. Nagy keverőedényben, vagy dagasztógép táljában keverjük össze a lisztet a cukor másik felével és a sóval. Öntsük hozzá az élesztős tejet, majd gyúrjunk egyenletes tésztát belőle. Tegyük hűtőszekrénybe, ha kész!
  4. Ha kihűlt a tészta, belisztezett felületen nyújtsunk belőle téglalapot. Helyezzük a közepére a kidermesztett margarint, hajtsuk rá a tésztalapokat, majd nyújtsuk ki együtt. Tegyük vissza a hűtőbe fél órára.
  5. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, és a hosszabb oldalát hajtsuk félbe. Nyújtsuk ki újra, majd tegyük újra a hűtőbe fél órára. Ismételjük meg ezt háromszor, úgy, hogy mindig a hosszú oldalt hajtsuk félbe.
  6. Harmadszorra nyújtsuk ki a tésztát és szórjuk be a tetejét dióval összeőrölt cukorral. Tekerjük fel, hogy rudat kapjunk belőle, majd szeleteljük fel 2 centi vastag korongokra. Nyomkodjuk össze mindegyik korong végét, hogy összetapadjon, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
  7. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  8. Szórjuk meg a csigák tetejét a maradék diós cukorral, fedjük be tiszta konyharuhával és kelesszük további 20 percig.
  9. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük készre 20 perc alatt.


Elkészítési tipp

Locsoljunk kevés olvasztott Vénuszt sütés előtt a csigákra, és még omlósabb lesz majd.


Ne spóroljunk a dió töltelékkel!


Megéri a sok macera, sok nyújtás és pihentetés után lesz szép leveles és roppanós a csiga.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Szorgos kis csemege” diós csiga

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két sütőpapír között formázzunk fél centi vastag téglalapot a margarinból, majd tegyük 10 percre a fagyasztóba.
  2. Langyosítsuk fel a tejet a cukor felével, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni 10 perc alatt.
  3. Nagy keverőedényben, vagy dagasztógép táljában keverjük össze a lisztet a cukor másik felével és a sóval. Öntsük hozzá az élesztős tejet, majd gyúrjunk egyenletes tésztát belőle. Tegyük hűtőszekrénybe, ha kész!
  4. Ha kihűlt a tészta, belisztezett felületen nyújtsunk belőle téglalapot. Helyezzük a közepére a kidermesztett margarint, hajtsuk rá a tésztalapokat, majd nyújtsuk ki együtt. Tegyük vissza a hűtőbe fél órára.
  5. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, és a hosszabb oldalát hajtsuk félbe. Nyújtsuk ki újra, majd tegyük újra a hűtőbe fél órára. Ismételjük meg ezt háromszor, úgy, hogy mindig a hosszú oldalt hajtsuk félbe.
  6. Harmadszorra nyújtsuk ki a tésztát és szórjuk be a tetejét dióval összeőrölt cukorral. Tekerjük fel, hogy rudat kapjunk belőle, majd szeleteljük fel 2 centi vastag korongokra. Nyomkodjuk össze mindegyik korong végét, hogy összetapadjon, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
  7. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  8. Szórjuk meg a csigák tetejét a maradék diós cukorral, fedjük be tiszta konyharuhával és kelesszük további 20 percig.
  9. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük készre 20 perc alatt.



Elkészítési tipp

Locsoljunk kevés olvasztott Vénuszt sütés előtt a csigákra, és még omlósabb lesz majd.


Ne spóroljunk a dió töltelékkel!


Megéri a sok macera, sok nyújtás és pihentetés után lesz szép leveles és roppanós a csiga.