Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Lehet egyszerűbben is” Krémes mézes pohárkrém

A mézes krémes igazán pepecselős desszert. Persze nagyon finom is. Ki gondolná, hogy meg lehet csinálni ízben nagyon is hasonló verzióját, amihez nem kell bíbelődni a tésztával. Pedig de: ez itt a krémes mézes pohárkrém.

Elő- és elkészítési idő

30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 354 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 tojás sárgája
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 6 ek méz
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek porcukor
  • darabolt étcsoki a díszítéshez

Elkészítés

  1. Aprítógépben zúzzuk össze a csokis kekszet a Vénusszal és a mézzel, hogy morzsát kapjunk. Tegyük félre.
  2. Magas falú edényben keverjük egyenletesre a tojások sárgáját a tejjel, a mézzel és a vaníliával. Helyezzük az edényt főzőlapra és alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve főzzük fel, hogy sűrű krémet kapjunk. Hagyjuk kihűlni!
  3. Verjünk kemény habot a tejszínhabból és a porcukorból. Forgassuk össze a mézes krémmel, majd töltsük habzsákba és a csokis morzsa felhasználásával rétegezzük kedvünk szerint poharakba. Szórjuk meg a tetejét darabolt étcsokival!
  4. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.


Elkészítési tipp

A mézes krém készítésénél figyeljünk oda, és kevergessük folyamatosan, mert amikor kezd megfőni a tojás sárgája, könnyen rántottás lesz, ha nem ügyelünk!

Zabkeksszel is készíthetjük!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Lehet egyszerűbben is” Krémes mézes pohárkrém

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aprítógépben zúzzuk össze a csokis kekszet a Vénusszal és a mézzel, hogy morzsát kapjunk. Tegyük félre.
  2. Magas falú edényben keverjük egyenletesre a tojások sárgáját a tejjel, a mézzel és a vaníliával. Helyezzük az edényt főzőlapra és alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve főzzük fel, hogy sűrű krémet kapjunk. Hagyjuk kihűlni!
  3. Verjünk kemény habot a tejszínhabból és a porcukorból. Forgassuk össze a mézes krémmel, majd töltsük habzsákba és a csokis morzsa felhasználásával rétegezzük kedvünk szerint poharakba. Szórjuk meg a tetejét darabolt étcsokival!
  4. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.



Elkészítési tipp

A mézes krém készítésénél figyeljünk oda, és kevergessük folyamatosan, mert amikor kezd megfőni a tojás sárgája, könnyen rántottás lesz, ha nem ügyelünk!

Zabkeksszel is készíthetjük!