“Cézár, ahogy még nem csináltad” Cézár saláta

Az igazi, otthon készült cézár saláta sokkal finomabb, mint az éttermi “műszószos” verziók. Ennek a receptnek a szósz a lelke, ezért érdemes tényleg odafigyelni rá.

Elő- és elkészítési idő

15 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~521 kCal / adag

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 fej római saláta

Öntet:

  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 1,5 dl Vénusz Omega 3&6
  • fél dl olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szardella paszta
  • 1 ek mustár
  • bors
  • fél citrom leve
  • 1 dl víz

Kruton:


Elkészítés

    1. Szedjük leveleire a római salit, mossuk meg, majd papírtörlőn szárítsuk le.
    2. Magas falú edényben botmixerrel turmixoljuk egyenletesen krémesre a tojásokat a két fajta olajjal, a fokhagymával, a szardellapasztával és a mustárral. Hígítsuk a vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd keverjük el benne a fél citrom levét.
    3. Teflonserpenyőben süssük meg a szétlapított fokhagymákat vaj és kevés olaj keverékében, majd ha kieresztette az ízét, szedjük ki belőle. Szórjuk a vajba a felkockázott bagettet, és pirítsuk aranyszínűre.
    4. Tálaljuk egészben a salátaleveleket: rétegezzük tányérra, és mindig locsoljunk a rétegek közé a mártásból. Hintsük be a fokhagymás olajban sütött krutonnal, és már ehetünk is!


Elkészítési tipp

A klasszikus Cézár salátában ugyan nincs pirított csirkemell, de ha hiányolnánk belőle, süssünk hozzá bátran!

Díszítsük parmezánforgáccsal a salátát!

Keverhetünk pár kanál natúr joghurtot is a salátaöntethez, még krémesebb lesz tőle.

Ételallergia tipp

Könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt, ha Vénusz Vajízű Sütőmargarint használunk a kruton sütéséhez!

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Cézár, ahogy még nem csináltad” Cézár saláta

Hozzávalók

Öntet:

Kruton:


Elkészítés



Elkészítési tipp

A klasszikus Cézár salátában ugyan nincs pirított csirkemell, de ha hiányolnánk belőle, süssünk hozzá bátran!

Díszítsük parmezánforgáccsal a salátát!

Keverhetünk pár kanál natúr joghurtot is a salátaöntethez, még krémesebb lesz tőle.

Ételallergia tipp

Könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt, ha Vénusz Vajízű Sütőmargarint használunk a kruton sütéséhez!

Vénusz tipp

Csináljuk a mártást Vénusz Omega 3&6 olajjal, ami hozzájárul a vér egészséges koleszterinszintjének a fenntartásához.