Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Gyertyafényes boldogság” Gyömbéres töltött keksz

A gyömbér illata betölti a konyhát, ropogós kekszbe töltve pedig finom csemege.

Elő- és elkészítési idő

60 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 főre

Kalória

~ 313 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • ujjnyi gyömbér lereszelve
  • 1 tk fahéj
  • 2 ek kakaópor
  • csipet só
  • 1 kk sütőpor
  • 200 g Vénusz Sütőmargarin
  • 170 g cukor
  • 1 tojás
  • 200 g mascarpone
  • 60 g porcukor



Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet a csipet sóval, kakaóporral, fahéjjal és a sütőporral.
  2. Konyhai robotgéppel verjük habosra a Vénuszt a cukorral. Keverjük hozzá a tojást és a lereszelt gyömbért is. Adjuk hozzá a lisztkeveréket, majd gyúrjunk tésztát belőle. Fóliázzuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe pihenni fél órára.
  3. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  4. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval, vagy más formával szaggassunk belőle korongokat. Helyezzük a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 12 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni.
  5. Keverjünk sűrű és egyenletes krémet a mascarponéból és a porcukorból. Tegyük habzsákba.
  6. Nyomjunk a habzsákból kevés krémet a kekszkorongok felére, majd helyezzük rá a másik felét, hogy összetapadjon. Kész is vagyunk!


Elkészítési tipp

Nem csak gyömbért, bármelyik kedvenc karácsonyi fűszerünket belegyúrhatjuk a tésztába, például szegfűszeget vagy kardamont is.

Elkészíthetjük előző este is a tésztát, csak jót fog tenni neki, ha egész éjjel pihen a hűtőben.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Gyertyafényes boldogság” Gyömbéres töltött keksz

Hozzávalók



Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet a csipet sóval, kakaóporral, fahéjjal és a sütőporral.
  2. Konyhai robotgéppel verjük habosra a Vénuszt a cukorral. Keverjük hozzá a tojást és a lereszelt gyömbért is. Adjuk hozzá a lisztkeveréket, majd gyúrjunk tésztát belőle. Fóliázzuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe pihenni fél órára.
  3. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  4. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval, vagy más formával szaggassunk belőle korongokat. Helyezzük a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 12 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni.
  5. Keverjünk sűrű és egyenletes krémet a mascarponéból és a porcukorból. Tegyük habzsákba.
  6. Nyomjunk a habzsákból kevés krémet a kekszkorongok felére, majd helyezzük rá a másik felét, hogy összetapadjon. Kész is vagyunk!



Elkészítési tipp

Nem csak gyömbért, bármelyik kedvenc karácsonyi fűszerünket belegyúrhatjuk a tésztába, például szegfűszeget vagy kardamont is.

Elkészíthetjük előző este is a tésztát, csak jót fog tenni neki, ha egész éjjel pihen a hűtőben.