Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Gőzölgő hangulat” Marhahúsleves palacsintatésztával

A húsleves hagyományos és ünnepi, pláne ha picit különlegesebben készítjük: Ez most az Ausztriában kedvelt változat palacsinta betéttel.

Elő- és elkészítési idő

3 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~395 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg marha nyak vagy szegy
  • 3-4 nagyobb sárgarépa
  • 2-3 nagyobb petrezselyem gyökér
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • fél zellergumó
  • só, egész bors
  • petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Kezdjük a levessel: Magas falú nagy fazékban hideg vízben tegyük fel főni a marhahúst egészben. Rakjuk mellé a megpucolt, egészben hagyott zöldségeket is. Kíméletesen forraljuk fel, és lassan főzzük, közepesnél alacsonyabb lángon. A leves tetején keletkező habot kanállal szedjük le alkalmanként. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Főzzük 2,5-3 órán keresztül a levest, amíg teljesen megpuhul a hús. Közben elkészíthetjük a levesbetétet.
  3. Nagy keverőedényben botmixerrel keverjünk híg palacsintatésztát a lisztből, tojásokból, tejből és szénsavas vízből. Sózzuk finoman! 
  4. Hevítsünk kevés olajat nagy teflonserpenyőben, majd terítsünk el benne merőkanálnyi híg tésztát. 1-2 percnyi sütés után lapátkanál segítségével fordítsuk meg, hogy a másik fele is megsüljön. Dobálhatjuk is, ha ügyesebbek vagyunk! Ha kész vannak a palacsinták, csavarjuk fel, majd szeleteljük centi vastag csíkokra.
  5. Ha megpuhult a hús a levesben, szedjük vágódeszkára, ahogy a zöldségeket is. Szűrjük levesestálba a levest, vágjuk fel kedvünk szerint a húst és zöldséget, majd tálalhatjuk is forrón a palacsintatekercsekkel!


Elkészítési tipp

Készíthetjük a palacsintát gluténmentesen is, például csicseriborsólisztből.

Extra zöldségként tehetünk bele gombát és káposztalevelet is.

A palacsintát csíkok helyett bármilyen formára vághatjuk, amit szeret a család.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Gőzölgő hangulat” Marhahúsleves palacsintatésztával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a levessel: Magas falú nagy fazékban hideg vízben tegyük fel főni a marhahúst egészben. Rakjuk mellé a megpucolt, egészben hagyott zöldségeket is. Kíméletesen forraljuk fel, és lassan főzzük, közepesnél alacsonyabb lángon. A leves tetején keletkező habot kanállal szedjük le alkalmanként. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Főzzük 2,5-3 órán keresztül a levest, amíg teljesen megpuhul a hús. Közben elkészíthetjük a levesbetétet.
  3. Nagy keverőedényben botmixerrel keverjünk híg palacsintatésztát a lisztből, tojásokból, tejből és szénsavas vízből. Sózzuk finoman! 
  4. Hevítsünk kevés olajat nagy teflonserpenyőben, majd terítsünk el benne merőkanálnyi híg tésztát. 1-2 percnyi sütés után lapátkanál segítségével fordítsuk meg, hogy a másik fele is megsüljön. Dobálhatjuk is, ha ügyesebbek vagyunk! Ha kész vannak a palacsinták, csavarjuk fel, majd szeleteljük centi vastag csíkokra.
  5. Ha megpuhult a hús a levesben, szedjük vágódeszkára, ahogy a zöldségeket is. Szűrjük levesestálba a levest, vágjuk fel kedvünk szerint a húst és zöldséget, majd tálalhatjuk is forrón a palacsintatekercsekkel!



Elkészítési tipp

Készíthetjük a palacsintát gluténmentesen is, például csicseriborsólisztből.

Extra zöldségként tehetünk bele gombát és káposztalevelet is.

A palacsintát csíkok helyett bármilyen formára vághatjuk, amit szeret a család.