Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Aszalt szilvás rácsos linzer

A Márton-napi lakoma levezetéseként egy-két szelet rácsos linzer még akkor is lecsúszik, ha már csak vízszintesben érezzük a legjobban magunkat.

Elő- és elkészítési idő

80 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~456 Kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g liszt
  • 200 g Vénusz Vajízű Sütőmargarin
  • 125 g porcukor
  • 150 g darált dió
  • 2 tk fahéj
  • késhegynyi sütőpor
  • 1 tojás + 1 tojássárgája
  • csipet só
  • 100 g aszalt szilva
  • 100 g szilva lekvár
  • 2 ek víz
  • porcukor a díszítéshez

Elkészítés

  1. Keverjük ki a lisztet a porcukorral, a sütőporral és a fahéjjal. Morzsoljuk össze a Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal, majd adjuk hozzá a csipet sót, a darált diót, és gyúrjunk egyenletes tésztát belőle. Fóliázzuk be, és tegyük hűtőszekrénybe fél órára pihenni.
  2. Vágjuk apró darabokra az aszalt szilvát, és pár perc alatt főzzük össze a lekvárral és pár kanálnyi vízzel. Hagyjuk sűrűsödni kicsit!
  3. Vágjuk ketté a tésztát, majd belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk fél centi vastagságúra mindkét felét.
  4. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  5. Kenjünk ki kevés Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal egy tepsit, majd finoman lisztezzük be. Tegyük a tepsibe az egyik tésztát. Kenjük le a tetejét jó vastagon az aszalt szilvás lekvárral. Vágjuk centi széles csíkokra a második tésztát, majd átlósan és egymásra merőlegesen, a csíkok között elegendő helyet hagyva tegyük a lekvár tetejére. Hajtsuk vissza a tészta lelógó oldalát is, majd kenjük le kevés vízzel kikevert tojássárgájával a tetejét.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre.
  7. Tálaljuk porcukorral!


Elkészítési tipp

Használhatunk barack vagy málnalekvárt is hozzá, nem muszáj duplaszilvásnak lennie!


Tegyünk a tésztájába kevés vaníliát, még ízletesebb lesz tőle a tészta.


Kipróbálhatjuk aszalt szilva helyett, barackkal is.

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Aszalt szilvás rácsos linzer

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük ki a lisztet a porcukorral, a sütőporral és a fahéjjal. Morzsoljuk össze a Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal, majd adjuk hozzá a csipet sót, a darált diót, és gyúrjunk egyenletes tésztát belőle. Fóliázzuk be, és tegyük hűtőszekrénybe fél órára pihenni.
  2. Vágjuk apró darabokra az aszalt szilvát, és pár perc alatt főzzük össze a lekvárral és pár kanálnyi vízzel. Hagyjuk sűrűsödni kicsit!
  3. Vágjuk ketté a tésztát, majd belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk fél centi vastagságúra mindkét felét.
  4. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  5. Kenjünk ki kevés Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal egy tepsit, majd finoman lisztezzük be. Tegyük a tepsibe az egyik tésztát. Kenjük le a tetejét jó vastagon az aszalt szilvás lekvárral. Vágjuk centi széles csíkokra a második tésztát, majd átlósan és egymásra merőlegesen, a csíkok között elegendő helyet hagyva tegyük a lekvár tetejére. Hajtsuk vissza a tészta lelógó oldalát is, majd kenjük le kevés vízzel kikevert tojássárgájával a tetejét.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre.
  7. Tálaljuk porcukorral!



Elkészítési tipp

Használhatunk barack vagy málnalekvárt is hozzá, nem muszáj duplaszilvásnak lennie!


Tegyünk a tésztájába kevés vaníliát, még ízletesebb lesz tőle a tészta.


Kipróbálhatjuk aszalt szilva helyett, barackkal is.