Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Fazekas forróság” indiai karfiolos rizsleves

Ez az indiai leves olyan kiadós, hogy tökéletes akár főételnek is. Fűszeresen, forrón, igazi őszi fogás.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~246 Kcal

Allergének

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz napraforgó- étolaj
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 3-4 szál angol zeller
  • 1 kis karfiol
  • 15 dkg hosszú szemű rizs
  • 2 tk kurkuma
  • 1 ek curry paszta
  • 1 kk őrölt koriander
  • 1 kk római kömény
  • 1 citrom leve
  • friss koriander

Elkészítés

  1. Magas falú edényben, kevés étolajon pirítsuk le az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  2. Adjuk hozzá a fűszereket, majd rövid pirítást követően a vékonyra szelt sárgarépát, fehérrépát, zellert is. Öntsük fel 1,5 liternyi forró vízzel, majd forraljuk fel a levest.
  3. Szedjük a megtisztított karfiolt rózsáira, és adjuk a leveshez, ahogy a rizst is. Sózzuk ízlés szerint, majd főzzük, amíg a rizs megpuhul. Facsarjuk bele a citrom levét, majd tálaljuk forrón, friss korianderrel.


      Elkészítési tipp

      Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt is, úgy kicsit savanykásabb lesz az íze.

      Petrezselyemmel is nagyon finom!

      Főzhetünk bele kockákra vágott csirkemellet, úgy még komplettebb fogást kapunk.

      Vénusz 100% napraforgó-étolaj

      A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

      Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

      TOVÁBBI RECEPTEK

      897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

      Betöltést jelző forgó ikon

      További receptek betöltése

      “Fazekas forróság” indiai karfiolos rizsleves

      Hozzávalók

      Elkészítés

      1. Magas falú edényben, kevés étolajon pirítsuk le az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
      2. Adjuk hozzá a fűszereket, majd rövid pirítást követően a vékonyra szelt sárgarépát, fehérrépát, zellert is. Öntsük fel 1,5 liternyi forró vízzel, majd forraljuk fel a levest.
      3. Szedjük a megtisztított karfiolt rózsáira, és adjuk a leveshez, ahogy a rizst is. Sózzuk ízlés szerint, majd főzzük, amíg a rizs megpuhul. Facsarjuk bele a citrom levét, majd tálaljuk forrón, friss korianderrel.



          Elkészítési tipp

          Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt is, úgy kicsit savanykásabb lesz az íze.

          Petrezselyemmel is nagyon finom!

          Főzhetünk bele kockákra vágott csirkemellet, úgy még komplettebb fogást kapunk.