“Színes, ízes csemege” Céklás juhtúrós saláta

A cékla színe miatt minden ételt feldob. Ennek a receptnek most ő a főszereplője! Az édesre sült zöldség, a ropogós kenyér, és a sós juhtúró szuper kombinációt alkotnak. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~516 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 10 dkg céklalevél saláta
  • 40 dkg cékla
  • 15 dkg juhtúró
  • 4 ek Vénusz Omega 3&6
  • 1 bagett
  • bors
  • 3 ek balzsamecet
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vágjuk 1 centis kockákra a bagettet, szórjuk tepsibe, hintsük meg pár kanál olajjal, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 8-10 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
  2. Mossuk meg a céklát, majd héjastul főzzük 25-30 percet sós vízben, amíg meg nem puhul. Ha kész, folyó hideg víz alatt hűtsük le, és dörzsöljük le a héját: könnyedén le fog jönni. Vágjuk centis kockákra.
  3. Teflonserpenyőben pirítsuk le a céklakockákat az olajon, amíg kis kérget kap.
  4. Mossuk át a céklalevél salátát és papírtörlővel itassuk fel a nedvességet.
  5. Nagy keverőedényben forgassuk össze a céklalevelet a pirított céklával, a kis bagettkockákkal, és a morzsolt juhtúróval. Hintsük be balzsamecettel, olívaolajjal, sózzuk ízlés szerint.
  6. Szedjük tányérokra, és őröljünk rá borsot.


Elkészítési tipp

Bagett helyett használhatunk hozzá más felkockázott pékárút is.

A kenyérkockák nem csak finomabbra pirulnak, ha olajat öntünk rájuk, de nem is kapnak oda olyan gyorsan.

Bármilyen pirított magféle kiválóan illik ehhez a salátához!

Ha a cékla mellé még egy répát is bedobunk, még színesebb lesz a saláta.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Színes, ízes csemege” Céklás juhtúrós saláta

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vágjuk 1 centis kockákra a bagettet, szórjuk tepsibe, hintsük meg pár kanál olajjal, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 8-10 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
  2. Mossuk meg a céklát, majd héjastul főzzük 25-30 percet sós vízben, amíg meg nem puhul. Ha kész, folyó hideg víz alatt hűtsük le, és dörzsöljük le a héját: könnyedén le fog jönni. Vágjuk centis kockákra.
  3. Teflonserpenyőben pirítsuk le a céklakockákat az olajon, amíg kis kérget kap.
  4. Mossuk át a céklalevél salátát és papírtörlővel itassuk fel a nedvességet.
  5. Nagy keverőedényben forgassuk össze a céklalevelet a pirított céklával, a kis bagettkockákkal, és a morzsolt juhtúróval. Hintsük be balzsamecettel, olívaolajjal, sózzuk ízlés szerint.
  6. Szedjük tányérokra, és őröljünk rá borsot.



Elkészítési tipp

Bagett helyett használhatunk hozzá más felkockázott pékárút is.

A kenyérkockák nem csak finomabbra pirulnak, ha olajat öntünk rájuk, de nem is kapnak oda olyan gyorsan.

Bármilyen pirított magféle kiválóan illik ehhez a salátához!

Ha a cékla mellé még egy répát is bedobunk, még színesebb lesz a saláta.