Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Szüreti vendégvárók ebédje” Kacsamell szőlőszósszal, krumplival

Kiadós szüreti csemege ez a kacsamell, amellyel jól lakathatunk bárkit, aki segített a fürtök begyűjtésében.
Elő- és elkészítési idő

60 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~918 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk 2-3 centis karikákra. Magas falú fazékban, sózott vízben főzzük félkészre 15-20 perc alatt.
  2. Mossuk meg a szőlőt, és nyomkodjuk ki a magját. Kanálnyi Vénusz étolajon futassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kapna, adjuk hozzá a kimagozott szőlőt is. Fedjük le, és közepes lángon pirítsuk 10 percig, majd öntsük fel a vörösborral, és pároljuk további 30 percig. Sózzuk ízlés szerint, majd botmixerrel pürésítsük le.
  3. Tisztítsuk meg a kacsamellet, és irdaljuk be a bőrös felét átlósan, vigyázva, hogy ne vágjuk át teljesen a bőrt. Sózzuk be. Hevítsünk teflonserpenyőt, majd bőrös felével lefelé kezdjük el sütni a kacsamelleket. Pár perc alatt pirítsuk körbe, helyezzük tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre. Ha kész, rakjuk vágódeszkára és pihentessük, mielőtt felszeleteljük.
  4. A teflonserpenyőben visszamaradt zsiradékban néha átforgatva süssük készre a krumplit.
  5. Tálaljuk forrón, kevés frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

A krumpli helyett vagy mellé adhatunk sült sütőtököt is.

Macerásnak tűnik, de lényegesen finomabb a szőlőszósz, ha ki vannak magozva a szemek.

Mindig pihentessük kicsit az egyben sült húsokat szeletelés előtt.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Szüreti vendégvárók ebédje” Kacsamell szőlőszósszal, krumplival

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk 2-3 centis karikákra. Magas falú fazékban, sózott vízben főzzük félkészre 15-20 perc alatt.
  2. Mossuk meg a szőlőt, és nyomkodjuk ki a magját. Kanálnyi Vénusz étolajon futassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kapna, adjuk hozzá a kimagozott szőlőt is. Fedjük le, és közepes lángon pirítsuk 10 percig, majd öntsük fel a vörösborral, és pároljuk további 30 percig. Sózzuk ízlés szerint, majd botmixerrel pürésítsük le.
  3. Tisztítsuk meg a kacsamellet, és irdaljuk be a bőrös felét átlósan, vigyázva, hogy ne vágjuk át teljesen a bőrt. Sózzuk be. Hevítsünk teflonserpenyőt, majd bőrös felével lefelé kezdjük el sütni a kacsamelleket. Pár perc alatt pirítsuk körbe, helyezzük tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre. Ha kész, rakjuk vágódeszkára és pihentessük, mielőtt felszeleteljük.
  4. A teflonserpenyőben visszamaradt zsiradékban néha átforgatva süssük készre a krumplit.
  5. Tálaljuk forrón, kevés frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

A krumpli helyett vagy mellé adhatunk sült sütőtököt is.

Macerásnak tűnik, de lényegesen finomabb a szőlőszósz, ha ki vannak magozva a szemek.

Mindig pihentessük kicsit az egyben sült húsokat szeletelés előtt.