Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Vajon milyen lesz?” Többszínű csokiszselé

A gyerekek minden színes, szokatlan desszertért odavannak. Ha nem is készítünk ilyesmit a hétköznapokon, a halloween tökéletes alkalom a furcsa édességekhez.

Elő- és elkészítési idő

10 perc + 120 perc pihenő idő + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 fő

Kalória

~248 Kcal

Hozzávalók

  • 6 dl víz
  • 200 g cukor
  • 6 citrom leve
  • ételfesték, többfajta (3)
  • 2 tk pektin
  • 8 lap zselatin
  • 150 g csoki
  • 70 g Vénusz Sütőmargarin

Elkészítés

  1. Áztassuk be a zselatinlapokat tálkányi hideg vízbe.
  2. Forraljuk fel a vizet a cukorral és a citromlével, keverjük hozzá a pektint is. Hagyjuk pár percet sűrűsödni, majd vegyük le a tűzről és keverjük el benne a zselatinlapokat. 
  3. Osszuk el három egyenlő részre, és keverjünk mindegyikhez más színű ételfestéket. tegyük a színezett folyadékot műanyagdobozba, és hagyjuk hűtőben teljesen megdermedni.
  4. Ha megdermedt a zselatin, daraboljuk falatnyi kockákra és tegyük rácsra.
  5. Vízgőz felett tartott habüstben olvasszuk fel a csokit a Vénusszal. 
  6. Forgassuk bele a csokiba a felszeletelt zselatinkockákat, és hagyjuk hűtőben rádermedni a csokit. Ha megszilárdult, tálalhatjuk is.


Elkészítési tipp

Készülhet tejcsokival, vagy fehércsokival is, ha azt jobban szeretjük.

A zselé elkészítéséhez használhatunk friss gyümölcsöket ízesítésként is.

Megszórhatjuk a még meleg csoki tetejét színes cukorgyöngyökkel is.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Vajon milyen lesz?” Többszínű csokiszselé

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be a zselatinlapokat tálkányi hideg vízbe.
  2. Forraljuk fel a vizet a cukorral és a citromlével, keverjük hozzá a pektint is. Hagyjuk pár percet sűrűsödni, majd vegyük le a tűzről és keverjük el benne a zselatinlapokat. 
  3. Osszuk el három egyenlő részre, és keverjünk mindegyikhez más színű ételfestéket. tegyük a színezett folyadékot műanyagdobozba, és hagyjuk hűtőben teljesen megdermedni.
  4. Ha megdermedt a zselatin, daraboljuk falatnyi kockákra és tegyük rácsra.
  5. Vízgőz felett tartott habüstben olvasszuk fel a csokit a Vénusszal. 
  6. Forgassuk bele a csokiba a felszeletelt zselatinkockákat, és hagyjuk hűtőben rádermedni a csokit. Ha megszilárdult, tálalhatjuk is.



Elkészítési tipp

Készülhet tejcsokival, vagy fehércsokival is, ha azt jobban szeretjük.

A zselé elkészítéséhez használhatunk friss gyümölcsöket ízesítésként is.

Megszórhatjuk a még meleg csoki tetejét színes cukorgyöngyökkel is.