“Mámoros randikra” Körtés kacsamell saláta

Édes és sós ízeivel mámoros randevús fogás lehet a kacsamelles saláta, igazán megéri hozzáfogni egy hideg őszi estén.

Elő- és elkészítési idő

25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

~705 Kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 kacsamell
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2 körte
  • 100 g madársaláta
  • fél bagett
  • fél citrom leve
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 
  2. Tisztítsuk meg a kacsamellet, és irdaljuk be a bőrös felét átlósan, vigyázva, hogy ne vágjuk át teljesen a bőrt. Sózzuk be. Hevítsünk teflonserpenyőt, majd bőrös felével lefelé kezdjük el sütni a kacsamelleket. Pár perc alatt pirítsuk körbe, helyezzük tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre. Ha kész, rakjuk vágódeszkára és pihentessük, mielőtt felszeleteljük.
  3. Vágjuk minél vékonyabb szeletekre a bagettet, tegyük sütőpapírra, locsoljuk meg kevés Vénusz Immuno étolajjal, sózzuk, majd az előmelegített sütőben 7-8 perc alatt süssük aranybarnára.
  4. Mossuk meg, szárítsuk le a salátát, majd nagy salátástálban forgassuk össze a kimagozott, feldarabolt körtével, a bagettchipsszel és a vékonyra szelt kacsamellel.
  5. Facsarjunk rá citromot, hintsük be kanálnyi olajjal, és tálaljuk frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Süssünk hozzá sütőtököt, kockázzuk rá, mert remekül illik a salátához.

Tehetünk hozzá bármilyen pirított magot.

Gluténmentes kenyérrel készítve, az arra érzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mámoros randikra” Körtés kacsamell saláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 
  2. Tisztítsuk meg a kacsamellet, és irdaljuk be a bőrös felét átlósan, vigyázva, hogy ne vágjuk át teljesen a bőrt. Sózzuk be. Hevítsünk teflonserpenyőt, majd bőrös felével lefelé kezdjük el sütni a kacsamelleket. Pár perc alatt pirítsuk körbe, helyezzük tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre. Ha kész, rakjuk vágódeszkára és pihentessük, mielőtt felszeleteljük.
  3. Vágjuk minél vékonyabb szeletekre a bagettet, tegyük sütőpapírra, locsoljuk meg kevés Vénusz Immuno étolajjal, sózzuk, majd az előmelegített sütőben 7-8 perc alatt süssük aranybarnára.
  4. Mossuk meg, szárítsuk le a salátát, majd nagy salátástálban forgassuk össze a kimagozott, feldarabolt körtével, a bagettchipsszel és a vékonyra szelt kacsamellel.
  5. Facsarjunk rá citromot, hintsük be kanálnyi olajjal, és tálaljuk frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Süssünk hozzá sütőtököt, kockázzuk rá, mert remekül illik a salátához.

Tehetünk hozzá bármilyen pirított magot.

Gluténmentes kenyérrel készítve, az arra érzékenyek is fogyaszthatják.