“Te is bátran eheted” Laktózmentes csokimousse

Bármilyen meglepő az avokádóval és laktózmentes Vénusz Sütőmargarinnal készült csokimousse, ugyanolyan finom mintha tejtermékkel készítenénk. Bátran ehetik laktózérzékenyek is!
Elő- és elkészítési idő

30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

5 fő

Kalória

~560 Kcal/adag

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vízgőz felett, kis fémtálkában olvasszuk fel a Vénusz Sütőmargarint az étcsokival és a cukorral.
  2. Vágjuk hosszában ketté az avokádót, elcsavarva szedjük ki a magját és kanalazzuk a belsejét aprítógépbe.
  3. Öntsük hozzá az olvasztott csokit és 10 perc alatt nagy fordulatszámon pürésítsük egyenletesen krémesre.
  4. Rakjuk habzsákba a krémet, adagoljuk belőle kis pohárkákba, majd pihentessük a tegyük hűtőben pihenni egy órára.
  5. Fogyasztás előtt dekoráljuk színes cukorgyöngyökkel, vagy kandírozott narancshéjjal.


Elkészítési tipp

Könnyen elkészíthetjük cukormentes verzióját is magas kakaótartalmú (80-90%) csokival és édesítőszerrel.

Ha szeretjük a csípősebb ízeket, keverjünk az olvadó csokihoz 1 kávéskanálnyi cayenne borsot, vagy chiliport.

Érdemes tovább pürésíteni a krémet, attól lesz igazán lágy!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Te is bátran eheted” Laktózmentes csokimousse

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vízgőz felett, kis fémtálkában olvasszuk fel a Vénusz Sütőmargarint az étcsokival és a cukorral.
  2. Vágjuk hosszában ketté az avokádót, elcsavarva szedjük ki a magját és kanalazzuk a belsejét aprítógépbe.
  3. Öntsük hozzá az olvasztott csokit és 10 perc alatt nagy fordulatszámon pürésítsük egyenletesen krémesre.
  4. Rakjuk habzsákba a krémet, adagoljuk belőle kis pohárkákba, majd pihentessük a tegyük hűtőben pihenni egy órára.
  5. Fogyasztás előtt dekoráljuk színes cukorgyöngyökkel, vagy kandírozott narancshéjjal.



Elkészítési tipp

Könnyen elkészíthetjük cukormentes verzióját is magas kakaótartalmú (80-90%) csokival és édesítőszerrel.

Ha szeretjük a csípősebb ízeket, keverjünk az olvadó csokihoz 1 kávéskanálnyi cayenne borsot, vagy chiliport.

Érdemes tovább pürésíteni a krémet, attól lesz igazán lágy!