“Dobj bele mindent” Grillsajtos kenyérsaláta/panzanella

Ez egy klasszikus hűtőt kiürítő recept, ami annak ellenére, hogy saláta, elég tartalmas a benne lévő kenyértől. Nyugodtan jöhet bele ebből is a száraz maradék.

Elő- és elkészítési idő

15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 380 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 20 dkg kenyér 
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • grillsajt
  • 15 dkg koktél paradicsom
  • 100 g rukkola
  • 14-20 bazsalikom levél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés

  1. Teflonserpenyőben hevítsük fel a Vénusz étolajat. Adjuk hozzá a kockákra vágott kenyeret, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Vegyünk elő egy másik serpenyőt, hevítsünk ebben is étolajat, majd közepes lángon süssük meg benne a grillsajtot, úgy, hogy mellédobjuk akoktél paradicsomokat egészben. Mikor készen van, várjunk pár percet amíg kihűl, majd vágjuk kockákra.
  3. Egy keverőtálban keverjük össze a rukkolát a bazsalikommal, adjuk hozzá a pirított kenyeret, az összeesett paradicsomot és a felkockázott grillsajtot. Óvatosan keverjük át, sózzuk, borsozzuk, és már tálalhatjuk is.


Elkészítési tipp

Friss paradicsom helyett használhatunk szárított paradicsomot.

Használjunk a salátába teljes kiőrlésű kenyeret, úgy egészségesebb lesz az ételünk.

Adhatjuk köretként akár grillezett csirkemell mellé.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Dobj bele mindent” Grillsajtos kenyérsaláta/panzanella

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Teflonserpenyőben hevítsük fel a Vénusz étolajat. Adjuk hozzá a kockákra vágott kenyeret, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Vegyünk elő egy másik serpenyőt, hevítsünk ebben is étolajat, majd közepes lángon süssük meg benne a grillsajtot, úgy, hogy mellédobjuk akoktél paradicsomokat egészben. Mikor készen van, várjunk pár percet amíg kihűl, majd vágjuk kockákra.
  3. Egy keverőtálban keverjük össze a rukkolát a bazsalikommal, adjuk hozzá a pirított kenyeret, az összeesett paradicsomot és a felkockázott grillsajtot. Óvatosan keverjük át, sózzuk, borsozzuk, és már tálalhatjuk is.



Elkészítési tipp

Friss paradicsom helyett használhatunk szárított paradicsomot.

Használjunk a salátába teljes kiőrlésű kenyeret, úgy egészségesebb lesz az ételünk.

Adhatjuk köretként akár grillezett csirkemell mellé.