“Honnan van az ebéded?” Párolt zöldbabos reteksaláta

Hamar össze lehet dobni a másnapi ebédet egy kis friss zöldbabból, sonkából és retekből, de kiegészítőnek bármilyen zöldséget használhatunk a hűtőből.

Elő- és elkészítési idő

10 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 330 Kcal

Hozzávalók

  • 150 g zsenge zöldbab
  • 50 g bébi spenót
  • 1 csomag retek
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj 
  • 4 főtt tojás
  • 5-6 szelet fekete erdő sonka
  • pirított tökmag

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan az összes zöldséget. A retket vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymával együtt.
  2. Hevítsük fel a Vénusz étolajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá a zöldbabot. Nagyjából 5 perc után jöhet mellé a felszeletelt sonka és fokhagyma. Pirítsuk őket még 1-2 percig, végül keverjük hozzá a tökmagot is.
  3. Vegyünk elő egy salátás tálat, alaposan rázzuk benne össze a retket, a spenótot és a zöldbabos keveréket, és már tálalhatjuk is az ebédet. Sózzuk ízlés szerint!


Elkészítési tipp

Vegetáriusoknaknak sonka helyett készíthetjük grillsajttal.


Ha úgy érezzük ennyivel nem lakunk jól, készítsünk hozzá krutont egy kis maradék kenyérből. 


Tökmag helyett bármilyen magot használhatunk.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Honnan van az ebéded?” Párolt zöldbabos reteksaláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan az összes zöldséget. A retket vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymával együtt.
  2. Hevítsük fel a Vénusz étolajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá a zöldbabot. Nagyjából 5 perc után jöhet mellé a felszeletelt sonka és fokhagyma. Pirítsuk őket még 1-2 percig, végül keverjük hozzá a tökmagot is.
  3. Vegyünk elő egy salátás tálat, alaposan rázzuk benne össze a retket, a spenótot és a zöldbabos keveréket, és már tálalhatjuk is az ebédet. Sózzuk ízlés szerint!



Elkészítési tipp

Vegetáriusoknaknak sonka helyett készíthetjük grillsajttal.


Ha úgy érezzük ennyivel nem lakunk jól, készítsünk hozzá krutont egy kis maradék kenyérből. 


Tökmag helyett bármilyen magot használhatunk.