“Hol lehet a hidegfront?” Hideg kovászos uborka-krémleves

Megesik, hogy ódzkodunk bekapcsolni a tűzhelyet  a meleg miatt. Ilyenkor kell elővenni a kovászos uborkát és a botmixert, és néhány perc alatt finom levest tehetünk az asztalra.

Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 180 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kigyóuborka
  • 30 dkg kovászos uborka
  • 2 dl kovászos uborka lé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dl joghurt
  • 2 dl víz
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • só, bors
  • friss kapor

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a kígyóuborkát, és vágjuk apró kockára. Kockázzuk fel a kovászos uborkát is és tegyük őket nagy keverőedénybe.
  2. Reszeljük bele a gerezd fokhagymát, öntsük fel a kovászos uborka levével, a joghurttal, a vízzel, a pár kanálnyi Vénusz étolajjal, és botmixerrel turmixoljuk le egyenletesen selymesre.
  3. Sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk zsenge kaporral és frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Tálalás előtt hűtsük le jó alaposan!


Adhatunk mellé pirított kenyérkockákat, úgy tartalmasabb lesz a leves. 


Ételallergia tipp

Laktózmentes joghurtot használva az erre érzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Hol lehet a hidegfront?” Hideg kovászos uborka-krémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg a kígyóuborkát, és vágjuk apró kockára. Kockázzuk fel a kovászos uborkát is és tegyük őket nagy keverőedénybe.
  2. Reszeljük bele a gerezd fokhagymát, öntsük fel a kovászos uborka levével, a joghurttal, a vízzel, a pár kanálnyi Vénusz étolajjal, és botmixerrel turmixoljuk le egyenletesen selymesre.
  3. Sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk zsenge kaporral és frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Tálalás előtt hűtsük le jó alaposan!


Adhatunk mellé pirított kenyérkockákat, úgy tartalmasabb lesz a leves. 


Ételallergia tipp

Laktózmentes joghurtot használva az erre érzékenyek is fogyaszthatják.