„Tekerjünk egy szendvicset!” Zöldséges tortillatekercs

A tortillalapokból készíthetünk szendvicset is, melyek kalóriatartalma messze elmarad a kenyérétől és teletömhetjük sok-sok zöldséggel. Alufóliába csomagolva egész nap tartja az állagát.

Elő- és elkészítési idő

5 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~260 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 cs tortilla
  • fél fej jégsaláta
  • 5-6 ek sajtkrém
  • 3 paradicsom
  • 1 kaliforniai paprika
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. A tortillát megkenjük sajtkrémmel, a salátalevelet ráterítjük. 
  2. A paradicsomot megmossuk, majd vékony karikákra szeleteljük. 
  3. A paprikát megmossuk és csíkokra vágjuk.
  4. A sajtot lereszeljük. 
  5. A paradicsomot, paprikát és a sajtot a salátára halmozzuk és szorosan, mint a palacsintát feltekerjük.

Elkészítési tipp

Megkenhetjük avokádókrémmel, körözöttel is.

Más zöldségeket is tekerhetünk bele: sárgarépa, kukorica pl.

Ételallergia tipp

Tortilla lapokból válasszuk a gluténmentes kukoricás változatot.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Tekerjünk egy szendvicset!” Zöldséges tortillatekercs

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tortillát megkenjük sajtkrémmel, a salátalevelet ráterítjük. 
  2. A paradicsomot megmossuk, majd vékony karikákra szeleteljük. 
  3. A paprikát megmossuk és csíkokra vágjuk.
  4. A sajtot lereszeljük. 
  5. A paradicsomot, paprikát és a sajtot a salátára halmozzuk és szorosan, mint a palacsintát feltekerjük.


Elkészítési tipp

Megkenhetjük avokádókrémmel, körözöttel is.

Más zöldségeket is tekerhetünk bele: sárgarépa, kukorica pl.

Ételallergia tipp

Tortilla lapokból válasszuk a gluténmentes kukoricás változatot.

Vénusz tipp

Ha pici Vénusz étolajon megpirítjuk a tortillát kész is a reggeli „melegszendvics”!