Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Lefagy a rosszkedv” Bazsalikomos sárgadinnyés banánsorbet

A banántól és a sárgadinnyétől édes gombócok lehűtenek a hőségben, ezzel mosolyt csalva a család arcára. Házi tölcsérrel fejedelmi desszert.

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 590 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 sárgadinnye
  • 3 db banán
  • 80 g porcukor
  • 10-15 friss bazsalikom levél
  • 1 citrom leve

Elkészítés

  1. A házi tölcsér elkészítéséhez kartonlapból készítsük el a sablont. Rajzoljunk körbe egy nagyobb tortaformát, majd vágjuk ki. A kört vágjuk 4 egyenlő körcikkre. Az így kapott negyed cikkekből formázzunk kúpot, rögzítsük ragasztószalaggal, majd alaposan vonjuk be alufóliával, úgy, hogy a belsejébe is jusson.
  2. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. Keverjük krémesre a porcukrot a Vénusz Sütőmargarinnal, adjuk hozzá a két tojás fehérjét, és folytassuk a keverést, hogy egyenletes és krémes legyen. Szitáljuk rá a lisztet, a csipet sót, majd keverjük még tovább, míg teljesen homogén, híg tésztát kapunk.
  3. Vegyünk elő sütőpapírt, tépjünk le belőle egy darabot, majd rajzoljunk körbe rajta egy nagyjából 15 cm átmérőjű tányért. Kanalazzunk rá a tésztából, majd egy lapáttal egyengessük el kör alakban, amilyen vékonyan csak tudjuk.
  4. Tegyük a sütőbe, 2-3 perc alatt süssük készre. Amint kész, vegyük ki, és még forrón csavarjuk fel az előre elkészített formára. Vigyázzunk, meg ne égessük magunkat, de törekedjünk a gyorsaságra, amíg forró a tészta. Pár perc elteltével le is vehetjük a kész tölcsért. Ismételjük addig, amíg a tészta elfogy.
  5. A fagyi elkészítéséhez tegyük robotgépbe a meghámozott és felkockázott gyümölcsöket, a felaprított bazsalikommal és a porcukorral együtt, majd nagy fokozaton turmixoljuk össze teljesen. Közben adjuk hozzá a citrom levét is.
  6. Öntsük a gyümölcsturmixot a fagylaltgépbe, és 25-30 perc alatt keverjük fagylalttá.
  7. Tálalhatjuk azonnal a házi tölcsérrel!




Elkészítési tipp

Dinnye helyett használhatjuk bármelyik kedvenc nyári levesebb gyümölcsünket, például őszibarackot.

Adhatunk hozzá friss bazsalikom helyett akár mentát is.

Elkészíthetjük fagylaltgép nélkül is: egy lapos tálban tegyük a fagyasztóba, majd óránként villával forgassuk át, és törögessük össze mintegy 4-5 órán keresztül, amíg laza és kristályos lesz az állaga.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Lefagy a rosszkedv” Bazsalikomos sárgadinnyés banánsorbet

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A házi tölcsér elkészítéséhez kartonlapból készítsük el a sablont. Rajzoljunk körbe egy nagyobb tortaformát, majd vágjuk ki. A kört vágjuk 4 egyenlő körcikkre. Az így kapott negyed cikkekből formázzunk kúpot, rögzítsük ragasztószalaggal, majd alaposan vonjuk be alufóliával, úgy, hogy a belsejébe is jusson.
  2. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. Keverjük krémesre a porcukrot a Vénusz Sütőmargarinnal, adjuk hozzá a két tojás fehérjét, és folytassuk a keverést, hogy egyenletes és krémes legyen. Szitáljuk rá a lisztet, a csipet sót, majd keverjük még tovább, míg teljesen homogén, híg tésztát kapunk.
  3. Vegyünk elő sütőpapírt, tépjünk le belőle egy darabot, majd rajzoljunk körbe rajta egy nagyjából 15 cm átmérőjű tányért. Kanalazzunk rá a tésztából, majd egy lapáttal egyengessük el kör alakban, amilyen vékonyan csak tudjuk.
  4. Tegyük a sütőbe, 2-3 perc alatt süssük készre. Amint kész, vegyük ki, és még forrón csavarjuk fel az előre elkészített formára. Vigyázzunk, meg ne égessük magunkat, de törekedjünk a gyorsaságra, amíg forró a tészta. Pár perc elteltével le is vehetjük a kész tölcsért. Ismételjük addig, amíg a tészta elfogy.
  5. A fagyi elkészítéséhez tegyük robotgépbe a meghámozott és felkockázott gyümölcsöket, a felaprított bazsalikommal és a porcukorral együtt, majd nagy fokozaton turmixoljuk össze teljesen. Közben adjuk hozzá a citrom levét is.
  6. Öntsük a gyümölcsturmixot a fagylaltgépbe, és 25-30 perc alatt keverjük fagylalttá.
  7. Tálalhatjuk azonnal a házi tölcsérrel!





Elkészítési tipp

Dinnye helyett használhatjuk bármelyik kedvenc nyári levesebb gyümölcsünket, például őszibarackot.

Adhatunk hozzá friss bazsalikom helyett akár mentát is.

Elkészíthetjük fagylaltgép nélkül is: egy lapos tálban tegyük a fagyasztóba, majd óránként villával forgassuk át, és törögessük össze mintegy 4-5 órán keresztül, amíg laza és kristályos lesz az állaga.