Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Egy üveg nem elég” Narancsos málnalekvár

Azt már megszoktuk, hogy a piros bogyós gyümölcsöket eltesszük télire. Most megbolondítjuk egy kis pikáns ízzel, mert a málnalekvár édességéhez nagyon illik a narancshéj fanyarsága.

Elő- és elkészítési idő

4 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

5 üveg

Kalória

~ 3500 Kcal / üveg

Hozzávalók

  • 1,5 kg narancs
  • 1,5 kg málna
  • 60 dkg cukor
  • pár ek víz

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a narancsot, majd vágjuk cikkekre. Éles késsel vágjuk ki a húsát, majd fektessük vágódeszkára a visszamaradt narancshéjat, és vágjuk le a keserű fehér részét.
  2. Magas falú edényben pár kanál víz hozzáadásával főzzük sziruppá a cukrot. Adjuk hozzá a narancshéjat és közepes lángon, egyfolytában kevergetve karamellizáljuk 10 percig, amíg kezd bebarnulni.
  3. Adjuk hozzá a narancs húsát és a megtisztított málnát is és alacsony fokozaton, néha átkeverve főzzük 2-2,5 órán át.
  4. Amíg készül a lekvár, fertőtlenítsük a befőttesüvegeket és a kupakokat is. Mossuk át alaposan, és még vizesen tegyük a 140 fokra előmelegített sütőbe 10 percre, amíg megszárad.
  5. Töltsük a kész lekvárt az üvegekbe és zárjuk le!


Elkészítési tipp

Finomabb és teltebb lesz a lekvár, ha sokáig főzzük alacsony fokozaton!

Ne tegyük hideg helyre a sütőből kiszedett üvegeket, mert könnyen elpattan!

Ételallergia tipp

Elkészíthetjük cukormentesen is, steviával vagy akár édesítők nélkül is!

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Egy üveg nem elég” Narancsos málnalekvár

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a narancsot, majd vágjuk cikkekre. Éles késsel vágjuk ki a húsát, majd fektessük vágódeszkára a visszamaradt narancshéjat, és vágjuk le a keserű fehér részét.
  2. Magas falú edényben pár kanál víz hozzáadásával főzzük sziruppá a cukrot. Adjuk hozzá a narancshéjat és közepes lángon, egyfolytában kevergetve karamellizáljuk 10 percig, amíg kezd bebarnulni.
  3. Adjuk hozzá a narancs húsát és a megtisztított málnát is és alacsony fokozaton, néha átkeverve főzzük 2-2,5 órán át.
  4. Amíg készül a lekvár, fertőtlenítsük a befőttesüvegeket és a kupakokat is. Mossuk át alaposan, és még vizesen tegyük a 140 fokra előmelegített sütőbe 10 percre, amíg megszárad.
  5. Töltsük a kész lekvárt az üvegekbe és zárjuk le!



Elkészítési tipp

Finomabb és teltebb lesz a lekvár, ha sokáig főzzük alacsony fokozaton!

Ne tegyük hideg helyre a sütőből kiszedett üvegeket, mert könnyen elpattan!

Ételallergia tipp

Elkészíthetjük cukormentesen is, steviával vagy akár édesítők nélkül is!