Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Később is lehet nyár” mentás eperlekvár

Az eper szezon csak egy-két hónapig tart, de ezzel a recepttel elraktározhatunk belőle annyit, hogy bármikor nyarat varázsolhassunk az ebédlőasztalra. 

Elő- és elkészítési idő

4 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 üveg

Kalória

~ 2640 Kcal

Hozzávalók

  • 2 kg eper
  • 50 dkg cukor
  • 100 g menta
  • pár ek víz

Elkészítés

  1. Mossuk meg az epreket, vágjuk le a szárát, majd vágjuk négybe.
  2. Magas falú edényben pár kanál víz hozzáadásával főzzünk szirupot a cukorból.
  3. Adjuk hozzá a gyümölcsöt, majd főzzük alacsony lángon 2-2,5 órán át, míg teljesen szét nem esik.
  4. Eközben mossuk el a befőttes üvegeket, és süssük ki őket sütőben 140 fokon 5-10 percig, hogy csíra-mentesítsük, és ne romoljon meg hamar a lekvár.
  5. Mikor kész, keverjük a főzethez a megmosott és lecsöpögtetett mentaleveleket, majd vegyük le a lángról, és töltsük a lekvárt az üvegekbe. 


Elkészítési tipp

Menta helyett kipróbálhatjuk bazsalikommal is.


Kipróbálhatjuk mixelve is más gyümölcsökkel, például cseresznyével.

Ételallergia tipp

Elkészíthetjük cukormentes verzióját, steviával, vagy akár bármilyen édesítő nélkül is. 


Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Később is lehet nyár” mentás eperlekvár

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg az epreket, vágjuk le a szárát, majd vágjuk négybe.
  2. Magas falú edényben pár kanál víz hozzáadásával főzzünk szirupot a cukorból.
  3. Adjuk hozzá a gyümölcsöt, majd főzzük alacsony lángon 2-2,5 órán át, míg teljesen szét nem esik.
  4. Eközben mossuk el a befőttes üvegeket, és süssük ki őket sütőben 140 fokon 5-10 percig, hogy csíra-mentesítsük, és ne romoljon meg hamar a lekvár.
  5. Mikor kész, keverjük a főzethez a megmosott és lecsöpögtetett mentaleveleket, majd vegyük le a lángról, és töltsük a lekvárt az üvegekbe. 



Elkészítési tipp

Menta helyett kipróbálhatjuk bazsalikommal is.


Kipróbálhatjuk mixelve is más gyümölcsökkel, például cseresznyével.

Ételallergia tipp

Elkészíthetjük cukormentes verzióját, steviával, vagy akár bármilyen édesítő nélkül is.