Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Szeretlek titeket” gyümölcsös pite

Akár szülők napjára készítjük el, akár csak úgy, a szüleink biztos nagyon örülnek majd ennek az ínycsiklandozó nyári desszertnek.

Elő- és elkészítési idő

30 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 257 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyúrjunk morzsálódó pitetésztát a lisztből, a feldarabolt Vénuszból, a cukorból és a csipet sóból. Ha összeállt, adjuk hozzá a vizet is, és gyúrjuk egyenletesre. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe pihenni negyed órára.
  2. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  3. Vágjuk a tésztát két darabra, majd belisztezett felületen nyújtsuk ki az egyik felét 5-8 mm vastagságúra, kör alakúra. Csavarjuk fel óvatosan sodrófával és helyezzük Vénusszal enyhén kikent lapos piteformába. Hagyjuk rajta a széleken lelógó részt.
  4. Konyhai robotgépben verjük fel a tojást a cukorral, adjuk hozzá a mascarponét, és keverjük, amíg egyenletes krémet kapunk.
  5. Öntsük a sütőformában lévő tésztára a krémet. Szórjuk meg a tetejét megmosott és kimagozott cseresznyével.
  6. A tészta másik felét is nyújtsuk ki belisztezett felületen fél centi vastagságúra. Vágjuk centi vastag csíkokra, és helyezzük rács formában a cseresznyére, úgy, hogy közben csavarunk rajta mindig egyet. Ha kész, hajtsuk az alsó tésztaréteget is a tetejére!
  7. Kenjük le a tésztát a felvert tojással, és az előmelegített sütőben süssük készre 40-45 perc alatt. Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni!


Elkészítési tipp

Cseresznye helyett kipróbálhatjuk barackkal is, ha azt jobban szeretjük.

Megszórhatjuk mandulával a tetejét, azzal is nagyon finom.

Hagyjuk hűtőben teljesen kihűlni a sütit, így sokkal könnyebb lesz szeletelni.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Szeretlek titeket” gyümölcsös pite

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyúrjunk morzsálódó pitetésztát a lisztből, a feldarabolt Vénuszból, a cukorból és a csipet sóból. Ha összeállt, adjuk hozzá a vizet is, és gyúrjuk egyenletesre. Csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe pihenni negyed órára.
  2. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  3. Vágjuk a tésztát két darabra, majd belisztezett felületen nyújtsuk ki az egyik felét 5-8 mm vastagságúra, kör alakúra. Csavarjuk fel óvatosan sodrófával és helyezzük Vénusszal enyhén kikent lapos piteformába. Hagyjuk rajta a széleken lelógó részt.
  4. Konyhai robotgépben verjük fel a tojást a cukorral, adjuk hozzá a mascarponét, és keverjük, amíg egyenletes krémet kapunk.
  5. Öntsük a sütőformában lévő tésztára a krémet. Szórjuk meg a tetejét megmosott és kimagozott cseresznyével.
  6. A tészta másik felét is nyújtsuk ki belisztezett felületen fél centi vastagságúra. Vágjuk centi vastag csíkokra, és helyezzük rács formában a cseresznyére, úgy, hogy közben csavarunk rajta mindig egyet. Ha kész, hajtsuk az alsó tésztaréteget is a tetejére!
  7. Kenjük le a tésztát a felvert tojással, és az előmelegített sütőben süssük készre 40-45 perc alatt. Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni!



Elkészítési tipp

Cseresznye helyett kipróbálhatjuk barackkal is, ha azt jobban szeretjük.

Megszórhatjuk mandulával a tetejét, azzal is nagyon finom.

Hagyjuk hűtőben teljesen kihűlni a sütit, így sokkal könnyebb lesz szeletelni.