Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Indulhat az edzés” Füstölt lazacos szendvics, quinoás házi kenyérben

A quinoának magas a kalcium-, vas-, foszfor-, és magnéziumtartalma, emellett pedig teljes értékű fehérjeforrás,  így  kifejezetten érdemes edzés után fogyasztani. Dobjuk össze hétvégén ezt a quinoás kenyeret, és készítsünk belőle szendvicset!  Lazaccal például tökéletes!

Elő- és elkészítési idő

60 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 323 Kcal

Allergének

Glutén

Hal

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 300 g fehér quinoa
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tojás
  • 200 g tönkölybúza liszt
  • 100 g napraforgó mag

Elkészítés

  1. Áztassuk be a quinoát legalább 4 órán át annyi vízben, hogy ellepje. Utána öblítsük le, szűrjük le.
  2. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  3. A leöblített quinoát tegyük aprítógépbe a tojással együtt, majd pépesítsük össze. Keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a napraforgó mag ¾-ét, és folytassuk a pépesítést, de ezt már ne zúzzuk szét teljesen, hagyjuk kicsit darabosra.
  4. Tegyük a masszát sütőpapírral bélelt hosszúkás, magas falú sütőformába, a maradék napraforgómagot hintsük a tetejére, és az előmelegített sütőben légkeverés nélkül süssük 45-50 percig. Sütés után hagyjuk kihűlni!
  5. Ha kihűlt a quinoakenyér, már csak szeletelni kell, és össze is állíthatjuk a szendvicset: Kenjük meg a Vénusz Cardio kenőmargarinnal, majd halmozzuk rá a füstölt lazacot és a zöldségeket.


Elkészítési tipp

Kipróbálhatjuk lazac helyett sonkával vagy szalámival, úgy is nagyon finom.


A kenyér elég nedves, a könnyebb szeletelés érdekében nem árt, ha picit hagyjuk száradni.


Kipróbálhatjuk fekete vagy vörös quinoával, vagy akár vegyesen is.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Indulhat az edzés” Füstölt lazacos szendvics, quinoás házi kenyérben

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be a quinoát legalább 4 órán át annyi vízben, hogy ellepje. Utána öblítsük le, szűrjük le.
  2. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  3. A leöblített quinoát tegyük aprítógépbe a tojással együtt, majd pépesítsük össze. Keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a napraforgó mag ¾-ét, és folytassuk a pépesítést, de ezt már ne zúzzuk szét teljesen, hagyjuk kicsit darabosra.
  4. Tegyük a masszát sütőpapírral bélelt hosszúkás, magas falú sütőformába, a maradék napraforgómagot hintsük a tetejére, és az előmelegített sütőben légkeverés nélkül süssük 45-50 percig. Sütés után hagyjuk kihűlni!
  5. Ha kihűlt a quinoakenyér, már csak szeletelni kell, és össze is állíthatjuk a szendvicset: Kenjük meg a Vénusz Cardio kenőmargarinnal, majd halmozzuk rá a füstölt lazacot és a zöldségeket.



Elkészítési tipp

Kipróbálhatjuk lazac helyett sonkával vagy szalámival, úgy is nagyon finom.


A kenyér elég nedves, a könnyebb szeletelés érdekében nem árt, ha picit hagyjuk száradni.


Kipróbálhatjuk fekete vagy vörös quinoával, vagy akár vegyesen is.