Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Nem lehet megunni” Kecskesajtos spárgás tészta

Még tart a spárga szezon, használjuk ki! A kecskesajttal jó barátok, jól megférnek egy tál tésztán.
Elő- és elkészítési idő

50 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

473 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz étolaj
  • 500 g fehér spárga
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 szál újhagyma fehér része
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, bors
  • 500 g penne
  • 1 ek Vénusz étolaj
  • 200 g friss kecskesajt
  • friss bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés

  1. Mossuk meg, majd hámozzuk meg a spárgát. A lehámozott részét tegyük félre! Daraboljuk 2-3 centis vastagságúra, és osszuk két részre.
  2. Magas falú fazékban hevítsünk kevés Vénusz étolajat, futtassuk meg benne a vékonyra szelt fokhagyma felét és a feldarabolt újhagymát. Amint kis színt kap, adjuk hozzá a spárga felét, és a lehámozott spárgahéjat is. Öntsük fel a fehérborral, a tejszínnel, sózzuk ízlés szerint, majd néha átkavarva  főzzük puhára 35-40 perc alatt. Botmixerrel pürésítsük le az egészet, utána pedig szűrjük le, hogy a kész szószba már ne kerüljön a spárga kemény héjából.
  3. Közben forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Sózzuk, adjunk hozzá kanálnyi étolajat, majd a tésztát is és a csomagolásán megjelölt idő alatt főzzük készre.
  4. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat futtassuk meg benne a maradék feldarabolt spárgát, fokhagymát. Amint színt kap, adjuk hozzá a tésztát, majd a sűrű spárgaszószt is. Forgassuk össze, majd tálaljuk rögtön friss, morzsolt kecskesajjttal, kevés friss bazsalikommal és őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Fehér spárga helyett zöld spárgával is isteni!

Sima tejszín helyett használhatunk laktózmenteset, ha kerüljük a laktózt!

Piríthatunk hozzá egy kevés diót is, remekül kiegészíti a spárgát és a sajtot!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nem lehet megunni” Kecskesajtos spárgás tészta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg, majd hámozzuk meg a spárgát. A lehámozott részét tegyük félre! Daraboljuk 2-3 centis vastagságúra, és osszuk két részre.
  2. Magas falú fazékban hevítsünk kevés Vénusz étolajat, futtassuk meg benne a vékonyra szelt fokhagyma felét és a feldarabolt újhagymát. Amint kis színt kap, adjuk hozzá a spárga felét, és a lehámozott spárgahéjat is. Öntsük fel a fehérborral, a tejszínnel, sózzuk ízlés szerint, majd néha átkavarva  főzzük puhára 35-40 perc alatt. Botmixerrel pürésítsük le az egészet, utána pedig szűrjük le, hogy a kész szószba már ne kerüljön a spárga kemény héjából.
  3. Közben forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Sózzuk, adjunk hozzá kanálnyi étolajat, majd a tésztát is és a csomagolásán megjelölt idő alatt főzzük készre.
  4. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés olajat futtassuk meg benne a maradék feldarabolt spárgát, fokhagymát. Amint színt kap, adjuk hozzá a tésztát, majd a sűrű spárgaszószt is. Forgassuk össze, majd tálaljuk rögtön friss, morzsolt kecskesajjttal, kevés friss bazsalikommal és őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Fehér spárga helyett zöld spárgával is isteni!

Sima tejszín helyett használhatunk laktózmenteset, ha kerüljük a laktózt!

Piríthatunk hozzá egy kevés diót is, remekül kiegészíti a spárgát és a sajtot!