Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Sütök még, ha elfogy” Mákszemes tejpite

A tejes pitét egyszerű összedobni, nagyon puha és finoman mákos! A könnyen eldolgozható Vénusz Sütőmagarinnal pedig gyorsan neki is állhatunk az elkészítésének.
Elő- és elkészítési idő

15 + 50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 fő

Kalória

356 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 7 dl tej
  • 120 g liszt
  • 150 g cukor
  • 1 vaníliarúd kikapartmagjai
  • 3 tojás
  • 80 g Vénusz Sütőmargarin
  • csipet só
  • 50 g mák

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Forraljuk fel a tejet a mákkal, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  3. Habverővel vagy robotgéppel verjük fehéredésig a tojásokat a cukorral. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a Vénusz Sütőmargarint és a vaníliarúd kikapart magjait, majd vékony sugárban a mákos tejet is. Szitáljuk a lisztet és a csipet sót is a híg tésztába.
  4. Vékonyan kenjünk ki margarinnal egy magas falú sütőformát. Enyhén lisztezzük be, a maradékot ütögessük ki belőle. Öntsük a híg mákos tésztát a tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre 40-50 perc alatt: akkor jó, ha a teteje már bebarnul, de a közepe még puha.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt felszelnénk, tálalásig tároljuk hűtőszekrényben!


Elkészítési tipp

Tálaljuk lekvárral, ami nagyon illik a mákhoz!

Készíthetjük mák helyett darált dióval is, ha azt jobban szeretjük.

Laktózmentes hozzávalókkal könnyen elkészíthetjük érzékenyek számára is.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Sütök még, ha elfogy” Mákszemes tejpite

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Forraljuk fel a tejet a mákkal, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  3. Habverővel vagy robotgéppel verjük fehéredésig a tojásokat a cukorral. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a Vénusz Sütőmargarint és a vaníliarúd kikapart magjait, majd vékony sugárban a mákos tejet is. Szitáljuk a lisztet és a csipet sót is a híg tésztába.
  4. Vékonyan kenjünk ki margarinnal egy magas falú sütőformát. Enyhén lisztezzük be, a maradékot ütögessük ki belőle. Öntsük a híg mákos tésztát a tepsibe, és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük készre 40-50 perc alatt: akkor jó, ha a teteje már bebarnul, de a közepe még puha.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt felszelnénk, tálalásig tároljuk hűtőszekrényben!



Elkészítési tipp

Tálaljuk lekvárral, ami nagyon illik a mákhoz!

Készíthetjük mák helyett darált dióval is, ha azt jobban szeretjük.

Laktózmentes hozzávalókkal könnyen elkészíthetjük érzékenyek számára is.