“Erőt ad” sárgabarackos kesudiós kakaós cookie

A klasszikus cookie energiadúsabb, ropogósabb verziója tökéletes, amikor a tételek kidolgozása közben egy pici erőre van szükség.

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 357 Kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g liszt
  • 120 g cukor
  • 100 g Vénusz Sütőmargarin
  • 1 tojás
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 120 g kesudió
  • 100 g aszalt barack

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Tegyük tepsire a kesudiót, majd süssük 6-8 percig a sütőben, amíg színt kap.
  3. Verjük habosra a cukrot a Vénusz Sütőmargarinnal. Keverjük hozzá a tojást, majd a vaníliarúd kikapart magjait.
  4. Forgassuk össze a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, majd keverjük a cukros masszába amíg egyneművé válik. Adjuk a masszához a felaprított aszalt barackot és a kesudiót.
  5. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezzünk rá bő kanálnyi gombócokat a puha tésztából egymástól 4-5 cm távolságra. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt, amíg a belseje még kicsit puha. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni!


Elkészítési tipp

Ha elősütjük kicsit a kesudiót, még finomabb lesz a kekszünk!


Aszalt barack helyett kipróbálhatjuk más aszalt gyümölcsökkel is.


Akkor lesz jó a sütink, ha a külseje már repedezik, de a belseje még kicsit puha!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Erőt ad” sárgabarackos kesudiós kakaós cookie

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Tegyük tepsire a kesudiót, majd süssük 6-8 percig a sütőben, amíg színt kap.
  3. Verjük habosra a cukrot a Vénusz Sütőmargarinnal. Keverjük hozzá a tojást, majd a vaníliarúd kikapart magjait.
  4. Forgassuk össze a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, majd keverjük a cukros masszába amíg egyneművé válik. Adjuk a masszához a felaprított aszalt barackot és a kesudiót.
  5. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezzünk rá bő kanálnyi gombócokat a puha tésztából egymástól 4-5 cm távolságra. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt, amíg a belseje még kicsit puha. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni!



Elkészítési tipp

Ha elősütjük kicsit a kesudiót, még finomabb lesz a kekszünk!


Aszalt barack helyett kipróbálhatjuk más aszalt gyümölcsökkel is.


Akkor lesz jó a sütink, ha a külseje már repedezik, de a belseje még kicsit puha!