Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Egyszerű, de nagyszerű” Tepsis krumpli petrezselymes tejföllel

Egy tál krumplis étel is lehet igazán finom! Főleg, ha újkrumpliból készült, hagymával, tejföllel, zöldfűszerekkel! Egy átdolgozott nap után megérdemlünk egy ilyen csodás vacsorát!

Elő- és elkészítési idő

20 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 285 kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg újkrumpli
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 200 g natúr sajtkrém
  • 1 köteg petrezselyem
  • 2  ek Vénusz Immuno étolaj

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!
  2. Mossuk meg alaposan a krumplikat, majd bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük elő 10-15 perc alatt. Szűrjük le, csepegtessük le.
  3. Kenjünk ki Vénusz étolajjal egy magas falú tepsit, majd halmozzuk bele az előfőzött krumplit.
  4. Keverjük ki a tejfölt a sajtkrémmel és az apróra vágott fokhagymával, és adjunk hozzá darabolt petrezselymet is. Forgassuk össze a tepsiben a krumplival, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
  5. Süssük készre 20-25 perc alatt, és tálaljuk forrón, friss petrezselyemmel!


Elkészítési tipp

Vághatunk mellé egy-két karika kolbászt, úgy még finomabb az étel!

Ha sütünk mellé egy kis csirkecombot, komplett vasárnapi ebédet varázsolhatunk az asztalra.

Ételallergia tipp

Használjunk laktózmentes tejfölt és sajtkrémet, ha laktózérzékenyek vagyunk!

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Egyszerű, de nagyszerű” Tepsis krumpli petrezselymes tejföllel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!
  2. Mossuk meg alaposan a krumplikat, majd bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük elő 10-15 perc alatt. Szűrjük le, csepegtessük le.
  3. Kenjünk ki Vénusz étolajjal egy magas falú tepsit, majd halmozzuk bele az előfőzött krumplit.
  4. Keverjük ki a tejfölt a sajtkrémmel és az apróra vágott fokhagymával, és adjunk hozzá darabolt petrezselymet is. Forgassuk össze a tepsiben a krumplival, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
  5. Süssük készre 20-25 perc alatt, és tálaljuk forrón, friss petrezselyemmel!



Elkészítési tipp

Vághatunk mellé egy-két karika kolbászt, úgy még finomabb az étel!

Ha sütünk mellé egy kis csirkecombot, komplett vasárnapi ebédet varázsolhatunk az asztalra.

Ételallergia tipp

Használjunk laktózmentes tejfölt és sajtkrémet, ha laktózérzékenyek vagyunk!