Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Nyuszi hozta uzsonna” - sonkás-sajtos szendvics

A tavaszi szünetben talán akad idő arra is, hogy együtt készítsük el az uzsonnát a gyerekekkel, a téma pedig adott: a húsvét. 

Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 235 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Rajzoljunk a gyerekekkel közösen egy akkora tojást egy lapra, ami ráfér majd a kenyérre is. Vágjuk ki, mert ezt fogjuk használni mintaként.
  2. Helyezzük rá a kenyérre a mintát, és vágjuk - körbe egy késsel. A szalámiból vagy sonkából és a sajtból is készítsük el ugyanígy a tojásokat.
  3. Két kenyérből készítsük el az eltört tojáshéj formát: vágjunk cikk-cakk mintát nagyjából a közepüknél.
  4. Az egész tojás alakú kenyereket kenjük meg a Vénusz margarinnal, tegyük rájuk a felvágottat!
  5. A tojás formájú sajtból vágjuk ki a csibét, és ezt is tegyük rá a kenyérre.
  6. Mossuk meg, szeleteljük fel a zöldségeket!  Ha van kedvünk ezekből varázsoljunk tájat a tányérra.


Elkészítési tipp

Használjunk hozzá barnakenyeret, abból is nagyon finom.

A felvágottat és a sajtot akár egy tiszta konyhai ollóval is vághatjuk, úgy a gyerekek is könnyebben segítenek.

Készíthetjük nyuszi fej formában is!

Vénusz Natúr

Háromnegyed-zsíros margarin. Zsírtartalom: 60% A Vénusz Natúr kenőmargarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Nyuszi hozta uzsonna” - sonkás-sajtos szendvics

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Rajzoljunk a gyerekekkel közösen egy akkora tojást egy lapra, ami ráfér majd a kenyérre is. Vágjuk ki, mert ezt fogjuk használni mintaként.
  2. Helyezzük rá a kenyérre a mintát, és vágjuk - körbe egy késsel. A szalámiból vagy sonkából és a sajtból is készítsük el ugyanígy a tojásokat.
  3. Két kenyérből készítsük el az eltört tojáshéj formát: vágjunk cikk-cakk mintát nagyjából a közepüknél.
  4. Az egész tojás alakú kenyereket kenjük meg a Vénusz margarinnal, tegyük rájuk a felvágottat!
  5. A tojás formájú sajtból vágjuk ki a csibét, és ezt is tegyük rá a kenyérre.
  6. Mossuk meg, szeleteljük fel a zöldségeket!  Ha van kedvünk ezekből varázsoljunk tájat a tányérra.



Elkészítési tipp

Használjunk hozzá barnakenyeret, abból is nagyon finom.

A felvágottat és a sajtot akár egy tiszta konyhai ollóval is vághatjuk, úgy a gyerekek is könnyebben segítenek.

Készíthetjük nyuszi fej formában is!