“Megőrülsz a tavasztól” Sült retkes, tofus rizstészta

Ebben a tavaszi ázsiai ételben minden benne van, ami egy tavaszi ebédhez kell. Próbáljuk ki, még ha a hazai konyhában szokatlannak is tűnik első látásra a retket nem nyersen, hanem sütve fogyasztani.

Elő- és elkészítési idő

10 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 550 kcal

Allergének

Szója

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag retek
  • fél cukkini
  • 150 g tofu
  • 1 kimagozott, erezett chili
  • 400 g rizstészta
  • 4 ek fekete szójaszósz
  • friss koriander
  • 2 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. Forraljunk vizet magas falú edényben. Amikor forr, sózzuk, majd vegyük le a tűzről, és áztassuk bele a rizstésztát. Fedjük le, és hagyjuk puhulni.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk étolajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a centis kockákra vágott tofut. Gyakran átforgatva pirítsuk 5 percig, amíg minden oldala színt kap. Adjuk hozzá az apróra vágott chilit, újhagymát, fokhagymát és a megmosott, nagyobb darabokra szelt retket.
  3. Ha a retek lepirult, adjuk hozzá a rizstésztát, és határozott mozdulatokkal forgassuk össze a tofus zöldségekkel. Locsoljuk meg szójaszósszal, és pirítsuk készre 3-4 perc alatt.
  4. Tálaljuk forrón frissen darabolt korianderrel és újhagymával.


Elkészítési tipp

Tegyünk hozzá mogyorót!

Szójaszósz helyett meglocsolhatjuk osztriga szósszal is, amit szintén lehet kapni a nagyobb szupermarketekben!

Csirkehússal is nagyon finom, ezt is ugyanakkor kell beletenni, mint a tofut.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Megőrülsz a tavasztól” Sült retkes, tofus rizstészta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk vizet magas falú edényben. Amikor forr, sózzuk, majd vegyük le a tűzről, és áztassuk bele a rizstésztát. Fedjük le, és hagyjuk puhulni.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk étolajat. Ha elég forró, adjuk hozzá a centis kockákra vágott tofut. Gyakran átforgatva pirítsuk 5 percig, amíg minden oldala színt kap. Adjuk hozzá az apróra vágott chilit, újhagymát, fokhagymát és a megmosott, nagyobb darabokra szelt retket.
  3. Ha a retek lepirult, adjuk hozzá a rizstésztát, és határozott mozdulatokkal forgassuk össze a tofus zöldségekkel. Locsoljuk meg szójaszósszal, és pirítsuk készre 3-4 perc alatt.
  4. Tálaljuk forrón frissen darabolt korianderrel és újhagymával.



Elkészítési tipp

Tegyünk hozzá mogyorót!

Szójaszósz helyett meglocsolhatjuk osztriga szósszal is, amit szintén lehet kapni a nagyobb szupermarketekben!

Csirkehússal is nagyon finom, ezt is ugyanakkor kell beletenni, mint a tofut.