Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

"Boldog Nőnapot kívánunk" Levendulás csokitorta ibolyával

Ez a nőnapi csokitorta minden hölgy arcára mosolyt csal majd, hiszen a levendulától a nyár illatait hozza elő.

Elő- és elkészítési idő

20 + 45 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 340 kcal

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 120 g Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin
  • 2 tk nagyszemű só
  • 210 g kristálycukor
  • 5 ek levendula
  • 4 ek fekete tea
  • 1 dl víz
  • 300 g étcsoki
  • 9 tojás
  • 5 ek kakaópor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 2 ek cukor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra
  2. Forraljuk fel a vizet, majd áztassuk bele a levendula és a fekete tea háromnegyedét. 10 perc áztatás után szűrjük le a levet.
  3. A leszűrt lében alacsony lángon, gyakran keverve olvasszuk fel az étcsokit és a Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint.
  4. Válasszuk ketté a tojásokat, és egy csipet só hozzáadásával verjünk kemény habot a tojásfehérjékből. Tegyük félre.
  5. Verjük fehéredésig a tojássárgákat a cukorral. Adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, a kakaóport és a levendulás olvasztott csokit.
  6. Óvatosan, hogy ne törjük össze, forgassuk a krémhez a tojáshabot.
  7. Öntsük a masszát a margarinnal kikent, és pár csipetnyi sóval behintett tortaformába. Egyengessük el, majd hintsünk kevés sót a tetejére is.
  8. Tegyük előmelegített sütőbe, majd 40-45 perc alatt süssük készre.
  9. Mozsárban porítsuk a 2 kanálnyi cukrot a maradék levendulával és fekete teával, majd tálaláskor hintsük be vele a torta tetejét.
  10. Fejezzük be a díszítést szép, színes, ehető virágokkal, például ibolyával.




Elkészítési tipp

A só még jobban kihozza a süti ízét, akármilyen furcsának is tűnik, érdemes kipróbálni.

A levendulát akár a kertből is szedhetjük, de a belőle készülő teát is bármelyik gyógyszertárban beszerezhetjük.

A tetejére szórhatunk vékonyra szeletelt mandulát is!

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Boldog Nőnapot kívánunk" Levendulás csokitorta ibolyával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra
  2. Forraljuk fel a vizet, majd áztassuk bele a levendula és a fekete tea háromnegyedét. 10 perc áztatás után szűrjük le a levet.
  3. A leszűrt lében alacsony lángon, gyakran keverve olvasszuk fel az étcsokit és a Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint.
  4. Válasszuk ketté a tojásokat, és egy csipet só hozzáadásával verjünk kemény habot a tojásfehérjékből. Tegyük félre.
  5. Verjük fehéredésig a tojássárgákat a cukorral. Adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, a kakaóport és a levendulás olvasztott csokit.
  6. Óvatosan, hogy ne törjük össze, forgassuk a krémhez a tojáshabot.
  7. Öntsük a masszát a margarinnal kikent, és pár csipetnyi sóval behintett tortaformába. Egyengessük el, majd hintsünk kevés sót a tetejére is.
  8. Tegyük előmelegített sütőbe, majd 40-45 perc alatt süssük készre.
  9. Mozsárban porítsuk a 2 kanálnyi cukrot a maradék levendulával és fekete teával, majd tálaláskor hintsük be vele a torta tetejét.
  10. Fejezzük be a díszítést szép, színes, ehető virágokkal, például ibolyával.





Elkészítési tipp

A só még jobban kihozza a süti ízét, akármilyen furcsának is tűnik, érdemes kipróbálni.

A levendulát akár a kertből is szedhetjük, de a belőle készülő teát is bármelyik gyógyszertárban beszerezhetjük.

A tetejére szórhatunk vékonyra szeletelt mandulát is!