"Vajon miért kapod?" banános muffin

Akár hétköznapokon is szükség lehet egy-egy gyors meglepire a konyhából! Ez a banános muffin instant segítség lehet ilyen esetekben.

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 muffin

Kalória

~ 190 kcal / muffin

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával.
  3. Verjük fehéredésig a tojásokat a cukorral és a Vénusz Sütőmargarinnal. Adjunk hozzá 3 banánt felszeletelve, majd folytassuk a turmixolást, amíg sűrű krémet kapunk.
  4. Keverjük a banános krémhez a lisztes keveréket, majd öntsük a színes muffinpapírral kibélelt formákba. Rejtsünk el mindegyikben pár szelet banánt.
  5. Gyúrjunk morzsát a lisztből, a Vénuszból és a cukorból. Hintsük meg vele a muffinok tetejét, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.


            Elkészítési tipp

            Kipróbálhatjuk extrákkal is: dobjunk bele fehér vagy fekete csoki darabkákat!

            Keverhetünk a tésztájába 1 evőkanál kókuszreszeléket, ami nagyon jól illik a banánhoz!

            Ételallergia tipp

            Gluténmentes lisztkeverékből is készíthetjük, ilyenkor adagoljuk óvatosabban a folyékony hozzávalókat, és igyekezzünk úgy beállítani a sűrűségét, hogy közepesen folyós, inkább ragadós masszát kapjunk.

            Vénusz Natúr Sütőmargarin

            A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

            Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

            TOVÁBBI RECEPTEK

            895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

            Betöltést jelző forgó ikon

            További receptek betöltése

            "Vajon miért kapod?" banános muffin

            Hozzávalók

            Elkészítés

            1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
            2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával.
            3. Verjük fehéredésig a tojásokat a cukorral és a Vénusz Sütőmargarinnal. Adjunk hozzá 3 banánt felszeletelve, majd folytassuk a turmixolást, amíg sűrű krémet kapunk.
            4. Keverjük a banános krémhez a lisztes keveréket, majd öntsük a színes muffinpapírral kibélelt formákba. Rejtsünk el mindegyikben pár szelet banánt.
            5. Gyúrjunk morzsát a lisztből, a Vénuszból és a cukorból. Hintsük meg vele a muffinok tetejét, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.



                      Elkészítési tipp

                      Kipróbálhatjuk extrákkal is: dobjunk bele fehér vagy fekete csoki darabkákat!

                      Keverhetünk a tésztájába 1 evőkanál kókuszreszeléket, ami nagyon jól illik a banánhoz!

                      Ételallergia tipp

                      Gluténmentes lisztkeverékből is készíthetjük, ilyenkor adagoljuk óvatosabban a folyékony hozzávalókat, és igyekezzünk úgy beállítani a sűrűségét, hogy közepesen folyós, inkább ragadós masszát kapjunk.