„Szeretet a pohárban” Túrós pohárkrém erdei gyümölccsel

Egy finom pohárkrém igazán jó kis meglepi lehet, ráadásul kezdő cukrászként is bátran nekiállhatunk. Ez az erdei gyümölcsös verzió könnyed tavaszi desszert, nem lehet vele betelni.

Elő- és elkészítési idő

20 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 420 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aprítógépben daráljuk le a kakaós kekszet a kimért Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarinnal. Tegyük félre.
  2. Verjünk kemény habot a tejszínből a porcukor folyamatos adagolásával. Ha kész, óvatosan kisebb adagokban adjuk hozzá a túrót, és keverjük tovább, míg laza habot nem kapunk.
  3. Reszeljük le a megmosott citrom héját, majd csavarjuk bele a fél citrom levét.
  4. Közben olvasszuk fel a mirelit erdei gyümölcsöt lassú tűzön, majd turmixoljuk össze. Passszírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek az öntetbe.
  5. Vegyünk elő poharakat, és rétegezzük bele a kekszet, a túróhabot és a gyümölcsös öntetet. 
  6. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!


Elkészítési tipp

Erdei gyümölcs helyett használhatunk akármilyen gyümölcsöt, amit szeretünk, és könnyű belőle öntetet készíteni.

Friss gyümölcsökkel is feldobhatjuk a desszertet.

Gluténmentes kekszből egyszerűen elkészíthetjük a lisztérzékenyeknek is megfelelő verzióját.

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Szeretet a pohárban” Túrós pohárkrém erdei gyümölccsel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aprítógépben daráljuk le a kakaós kekszet a kimért Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarinnal. Tegyük félre.
  2. Verjünk kemény habot a tejszínből a porcukor folyamatos adagolásával. Ha kész, óvatosan kisebb adagokban adjuk hozzá a túrót, és keverjük tovább, míg laza habot nem kapunk.
  3. Reszeljük le a megmosott citrom héját, majd csavarjuk bele a fél citrom levét.
  4. Közben olvasszuk fel a mirelit erdei gyümölcsöt lassú tűzön, majd turmixoljuk össze. Passszírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek az öntetbe.
  5. Vegyünk elő poharakat, és rétegezzük bele a kekszet, a túróhabot és a gyümölcsös öntetet. 
  6. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!



Elkészítési tipp

Erdei gyümölcs helyett használhatunk akármilyen gyümölcsöt, amit szeretünk, és könnyű belőle öntetet készíteni.

Friss gyümölcsökkel is feldobhatjuk a desszertet.

Gluténmentes kekszből egyszerűen elkészíthetjük a lisztérzékenyeknek is megfelelő verzióját.