Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“100%-os a jól lakottság” Spenótos krumplifőzelék sült oldalassal

Ha a sima spenótot túl könnyű ételnek tartjuk a téli hónapokra, turbózzuk fel egy kis krumplival és sült oldalassal. Garantáltan jól lakik vele kicsi és nagy.

Elő- és elkészítési idő

60 + 60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 825 kcal / adag

Hozzávalók

  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kg krumpli
  • 500 g mirelit spenót
  • 100 g bébispenót
  • 1 citrom leve

Elkészítés

  1. Vágjuk szeletekre a csontos oldalast, sózzuk, borsozzuk be, és tegyük beolajozott tepsibe. Dobjunk mellé fokhagymagerezdeket is, héjastól. Alaposan fedjük le alufóliával, majd tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 1 órán keresztül. Távolítsuk el a fóliát, majd süssük további 45-50 percen át, amíg az oldalas teljesen megpuhul.
  2. Magas falú edényben, kevés olajon pirítsuk le az apró kockára vágott hagymát, fokhagymát. Ha lepirult, adjuk hozzá a 2-3 centis kockákra vágott krumplit, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepi. Sózzuk ízlés szerint, tegyünk rá fedőt, és fél óra alatt főzzük puhára.
  3. Vegyük ki a megpuhult krumpli felét, tegyük félre.
  4. A visszamaradt krumplis lével forraljuk össze a felolvasztott mirelit spenótot, majd botmixerrel pürésítsük egészen selymesre.
  5. Tegyük vissza a tűzhelyre, lapátoljuk vissza a korábban kiszedett krumplit, és adjuk hozzá a megmosott, lecsepegtetett bébispenótot is.
  6. Facsarjuk bele a citrom levét, majd forraljuk készre. Tálaljuk forrón a sült oldalassal, és némi frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Tálaláskor ne felejtsünk el a sült fokhagymából is rakni a főzelékhez!

Ha nem akarunk húst enni, feltétként adjunk hozzá tükörtojást!

Ha kapunk a piacon, használhatunk friss spenónot is bébispenót helyett!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“100%-os a jól lakottság” Spenótos krumplifőzelék sült oldalassal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk szeletekre a csontos oldalast, sózzuk, borsozzuk be, és tegyük beolajozott tepsibe. Dobjunk mellé fokhagymagerezdeket is, héjastól. Alaposan fedjük le alufóliával, majd tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 1 órán keresztül. Távolítsuk el a fóliát, majd süssük további 45-50 percen át, amíg az oldalas teljesen megpuhul.
  2. Magas falú edényben, kevés olajon pirítsuk le az apró kockára vágott hagymát, fokhagymát. Ha lepirult, adjuk hozzá a 2-3 centis kockákra vágott krumplit, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepi. Sózzuk ízlés szerint, tegyünk rá fedőt, és fél óra alatt főzzük puhára.
  3. Vegyük ki a megpuhult krumpli felét, tegyük félre.
  4. A visszamaradt krumplis lével forraljuk össze a felolvasztott mirelit spenótot, majd botmixerrel pürésítsük egészen selymesre.
  5. Tegyük vissza a tűzhelyre, lapátoljuk vissza a korábban kiszedett krumplit, és adjuk hozzá a megmosott, lecsepegtetett bébispenótot is.
  6. Facsarjuk bele a citrom levét, majd forraljuk készre. Tálaljuk forrón a sült oldalassal, és némi frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Tálaláskor ne felejtsünk el a sült fokhagymából is rakni a főzelékhez!

Ha nem akarunk húst enni, feltétként adjunk hozzá tükörtojást!

Ha kapunk a piacon, használhatunk friss spenónot is bébispenót helyett!