Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Nem csak a rendőrök kedvence” Amerikai csokis fánk

Kevés akkora klisé van az amerikai filmekben, mint a rendőrök és a csokis fánk. Nevethetünk rajta, de teljesen érthető a fánk iránti rajongásuk, süssük meg ezt a receptet, és máris belátjuk, igazuk van.

Elő- és elkészítési idő

2 óra + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

~ 16 darab fánk

Kalória

~ 340 kcal / fánk

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A tésztához

  • 2,5 dl tej
  • 100 g cukor
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 2 tojás
  • 15 dkg Vénusz Valódi Vajjal
  • 500 g liszt
  • 1 tk só
  • 4 dl Vénusz Sütőolaj

A bevonóhoz

Elkészítés

  1. Keverjük el a langyos tejben a cukrot, és az élesztőt. Tegyük meleg helyre, és futtassuk fel 10 perc alatt.
  2. Nagy keverőedényben dolgozzuk össze a lisztet a sóval, a felvert tojásokkal és az élesztős tejjel. Keverjük hozzá a tésztához írt mennyiségű, felolvasztott Vénusz Valódi Vajjalt, és gyúrjuk, amíg lágy, ragadós tésztát kapunk. Fedjük le, és langyos helyen kelesszük 1-1,5 órán át, amíg a kétszeresére dagad.
  3. Belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát 1-1,5 centi vastagságúra, fánkszaggatóval formázzunk belőle korongokat. Vágjuk ki a közepét is kis pohárral vagy pogácsaszaggatóval. A kész korongokat tegyük enyhén lisztes felületre, fedjük le, és kelesszük további fél órán át. A maradék tésztát gyúrjuk át újra, nyújtsuk ki újra, és készülhetnek a további fánkok.
  4. Széles serpenyőben, közepes lángon hevítsünk Vénusz Sütőolajat. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a fánkokat, és süssük mindkét oldalát 1-2 percig, amíg szép aranybarna lesz. Ha megsült, helyezzük őket papírtörlőre, itassuk fel a felesleges olajat. Vigyázzunk, ne halmozzuk őket egymásra, mert összenyomódnak!
  5. Amíg a fánkok hűlnek, készítsük el a csokibevonatot. Vízgőz felett olvasszuk fel a csokit a Vénusszal, keverjük egyneművé, majd mártogassuk bele a fánkok felső harmadát.
  6. Hagyjuk megdermedni és már ehetjük is,  vagy folytassuk a további díszítést színes cukorgyöngyökkel, olvasztott tejcsokival és olvasztott fehércsokival!



              Elkészítési tipp

              Használhatunk hozzá fehér csokit is.

              Díszíthetjük a csokiréteget apróra vágott mogyoróval, vagy szárított gyümölcs darabkákkal is.

              Tejszínhabbal a tetején nincs ennél édesebb édesség.

              Vénusz Sütőolaj

              A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

              Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

              TOVÁBBI RECEPTEK

              896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

              Betöltést jelző forgó ikon

              További receptek betöltése

              “Nem csak a rendőrök kedvence” Amerikai csokis fánk

              Hozzávalók

              A tésztához

              A bevonóhoz

              Elkészítés

              1. Keverjük el a langyos tejben a cukrot, és az élesztőt. Tegyük meleg helyre, és futtassuk fel 10 perc alatt.
              2. Nagy keverőedényben dolgozzuk össze a lisztet a sóval, a felvert tojásokkal és az élesztős tejjel. Keverjük hozzá a tésztához írt mennyiségű, felolvasztott Vénusz Valódi Vajjalt, és gyúrjuk, amíg lágy, ragadós tésztát kapunk. Fedjük le, és langyos helyen kelesszük 1-1,5 órán át, amíg a kétszeresére dagad.
              3. Belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát 1-1,5 centi vastagságúra, fánkszaggatóval formázzunk belőle korongokat. Vágjuk ki a közepét is kis pohárral vagy pogácsaszaggatóval. A kész korongokat tegyük enyhén lisztes felületre, fedjük le, és kelesszük további fél órán át. A maradék tésztát gyúrjuk át újra, nyújtsuk ki újra, és készülhetnek a további fánkok.
              4. Széles serpenyőben, közepes lángon hevítsünk Vénusz Sütőolajat. Ha elég forró, óvatosan helyezzük bele a fánkokat, és süssük mindkét oldalát 1-2 percig, amíg szép aranybarna lesz. Ha megsült, helyezzük őket papírtörlőre, itassuk fel a felesleges olajat. Vigyázzunk, ne halmozzuk őket egymásra, mert összenyomódnak!
              5. Amíg a fánkok hűlnek, készítsük el a csokibevonatot. Vízgőz felett olvasszuk fel a csokit a Vénusszal, keverjük egyneművé, majd mártogassuk bele a fánkok felső harmadát.
              6. Hagyjuk megdermedni és már ehetjük is,  vagy folytassuk a további díszítést színes cukorgyöngyökkel, olvasztott tejcsokival és olvasztott fehércsokival!




                          Elkészítési tipp

                          Használhatunk hozzá fehér csokit is.

                          Díszíthetjük a csokiréteget apróra vágott mogyoróval, vagy szárított gyümölcs darabkákkal is.

                          Tejszínhabbal a tetején nincs ennél édesebb édesség.