Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Ahány család, annyi féle” Klasszikus szalagos fánk

Vannak azok a generációról generációra hagyományozott receptek, amelyeket nem érdemes bolygatni, mert az adott család szájízét követik. A szalagos fánk is tipikusan ilyen, de ha mégsem találjuk a családi receptet, akkor ezt itt mindenképp érdemes kipróbálni.

Elő- és elkészítési idő

3 óra + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

~ 8 darab fánk

Kalória

~ 380 kcal / fánk

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük el a porcukrot és a morzsolt élesztőt a langyos tejben, majd tegyük félre, és hagyjuk felfutni 10 perc alatt.
  2. Forgassuk össze a lisztet a csipet sóval, adjuk hozzá a tojássárgákat, a Vénusz Sütőmargarint és az élesztős tejet, majd dagasszuk  át jó alaposan, amíg egyenletes lágy, és  puha tésztát kapunk. Fedjük le, és langyos helyen kelesszük másfél-két órán át.
  3. Belisztezett felületen nyújtsuk ki másfél-két centi vastagra a megkelt tésztát, fánkszaggatóval formázzunk belőle korongokat, majd pihentessük újabb fél órán át.
  4. Közepes lángon hevítsünk Vénusz Sütőolajat magas falú fazékban, majd ha elég forró, helyezzük bele a megkelt korongokat. Néha átforgatva süssük aranybarnára mindkét oldalát 2 perc alatt.
  5. Tálaljuk forrón rászitált porcukorral és baracklekvárral!


Elkészítési tipp

Mindig hagyjunk időt a tésztának alaposan megkelni, attól lesz a fánk széle szép szalagos.

Extraként olvasszunk fehér csokit, és tegyünk egy kanálnyit a fánkok tetejére, igazán különlegesek lesznek.

Frissen sütve a legjobb!

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ahány család, annyi féle” Klasszikus szalagos fánk

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük el a porcukrot és a morzsolt élesztőt a langyos tejben, majd tegyük félre, és hagyjuk felfutni 10 perc alatt.
  2. Forgassuk össze a lisztet a csipet sóval, adjuk hozzá a tojássárgákat, a Vénusz Sütőmargarint és az élesztős tejet, majd dagasszuk  át jó alaposan, amíg egyenletes lágy, és  puha tésztát kapunk. Fedjük le, és langyos helyen kelesszük másfél-két órán át.
  3. Belisztezett felületen nyújtsuk ki másfél-két centi vastagra a megkelt tésztát, fánkszaggatóval formázzunk belőle korongokat, majd pihentessük újabb fél órán át.
  4. Közepes lángon hevítsünk Vénusz Sütőolajat magas falú fazékban, majd ha elég forró, helyezzük bele a megkelt korongokat. Néha átforgatva süssük aranybarnára mindkét oldalát 2 perc alatt.
  5. Tálaljuk forrón rászitált porcukorral és baracklekvárral!



Elkészítési tipp

Mindig hagyjunk időt a tésztának alaposan megkelni, attól lesz a fánk széle szép szalagos.

Extraként olvasszunk fehér csokit, és tegyünk egy kanálnyit a fánkok tetejére, igazán különlegesek lesznek.

Frissen sütve a legjobb!