“Csak a maga idejében” Téli céklasaláta

Ugyan télen kevesebb az idényzöldség, de azért készíthetünk friss és vitamindús salátákat ilyenkor is. Ráadásul ez a téli saláta a színes céklának köszönhetően csodás színű lesz.

Elő- és elkészítési idő

15 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

~ 401 kCal / fő

Allergének

Mustár

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • só, bors
  • 1 citrom leve
  • 5 ek Vénusz étolaj
  • 1 ek mustár
  • 2 tojás
  • ujjnyi torma lereszelve
  • 100 g csíra
  • 4 db cékla

Elkészítés

  1. Tegyük fel hideg vízben a tojásokat, és 15 perc alatt főzzük keményre őket. Ha kész, folyó víz alatt hűtsük le, és pucoljuk meg őket, majd vágjuk fel.
  2. Kis keverőedényben habverővel keverjünk salátaöntetet a mustárból, az olajból és a citrom levéből.
  3. Folyó víz alatt hámozzuk meg a céklát, majd vágjuk minél vékonyabb szeletekre. A tormát reszeljük le.
  4. Nagy salátástálban forgassuk át a céklát a tormával, a darabolt kemény tojással és a csírával. Öntsünk rá a dresszingből, sózzuk, borsozzuk igény szerint, és már tálalhatunk is!


Elkészítési tipp

Tehetünk még bele friss spenótot vagy sóskát is!

Érdemes otthon magunknak csíráztatni magról, pár nap alatt kész, és egészséges finom vitaminforrás.

Használjunk színes céklát a salátához!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Csak a maga idejében” Téli céklasaláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük fel hideg vízben a tojásokat, és 15 perc alatt főzzük keményre őket. Ha kész, folyó víz alatt hűtsük le, és pucoljuk meg őket, majd vágjuk fel.
  2. Kis keverőedényben habverővel keverjünk salátaöntetet a mustárból, az olajból és a citrom levéből.
  3. Folyó víz alatt hámozzuk meg a céklát, majd vágjuk minél vékonyabb szeletekre. A tormát reszeljük le.
  4. Nagy salátástálban forgassuk át a céklát a tormával, a darabolt kemény tojással és a csírával. Öntsünk rá a dresszingből, sózzuk, borsozzuk igény szerint, és már tálalhatunk is!



Elkészítési tipp

Tehetünk még bele friss spenótot vagy sóskát is!

Érdemes otthon magunknak csíráztatni magról, pár nap alatt kész, és egészséges finom vitaminforrás.

Használjunk színes céklát a salátához!