Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„És azt meséltem már?!” Rántott hús, burgonyapüré, uborka saláta

A vasárnapi klasszikus, mindenki kedvence a rántott hús, krumplipüré és tejfölös uborkasaláta.
Elő- és elkészítési idő

15 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 676 kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéskaraj
  • frissen őrölt bors
  • 3 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 l Vénusz sütőolaj

    Burgonyapüré
  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 2,5 dl tej

    Uborkasaláta
  • 3 kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 ek ecet
  • 3 ek cukor
  • 3 dl tejföl
  • pirospaprika

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, tejben áztatjuk 2 órát.
  2. Ezt követően a húst lisztbe forgatjuk, majd tojásba, végül zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
  3. A burgonyapüréhez a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és puhára főzzük sós vízben. Leszűrjük, margarinnal és tejjel habosra keverjük.
  4. Az uborkasalátához az uborkát legyaluljuk, ecetes-cukor öntetbe forgatjuk, tejföllel és pirospaprikával megszórva kínáljuk.


Elkészítési tipp

Sertésszűzből vagy csirkemellből vagy combból is készíthetjük a rántott húst.

A burgonyapüréhez használhatunk tej helyett rizstejet, mandulatejet is.

A tejföl helyett próbáljuk ki a Vénusz Napfölt!

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„És azt meséltem már?!” Rántott hús, burgonyapüré, uborka saláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, tejben áztatjuk 2 órát.
  2. Ezt követően a húst lisztbe forgatjuk, majd tojásba, végül zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
  3. A burgonyapüréhez a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és puhára főzzük sós vízben. Leszűrjük, margarinnal és tejjel habosra keverjük.
  4. Az uborkasalátához az uborkát legyaluljuk, ecetes-cukor öntetbe forgatjuk, tejföllel és pirospaprikával megszórva kínáljuk.



Elkészítési tipp

Sertésszűzből vagy csirkemellből vagy combból is készíthetjük a rántott húst.

A burgonyapüréhez használhatunk tej helyett rizstejet, mandulatejet is.

A tejföl helyett próbáljuk ki a Vénusz Napfölt!